Rovásírással írt település táblákat helyez ki a Jobbik


2011-10-12 18:04:28  | cikk: mo  | 


Rovásírással írt település táblákat helyez ki a Jobbik főképe
A magyar rovásírás a nemzet egyik méltatlanul elfeledett kultúrkincse és a magyarság megmaradásának egyik jelképe napjainkban – fogalmazott a mai sajtótájékoztatón Orbán Imre, a Jobbik helyi elnöke. A politikus arról számolt be, hogy a Pápaiak a Nemzetért Egyesület és a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete egy-egy rovásírással írt település táblát helyez ki Pápán, a győri bevezető szakaszon és Pápa-Tapolcafőn, a veszprémi oldalon. Orbán Imre elmondta, a két szervezet önerőből készítette el a székely-magyar rovásírással írt táblákat. Kihelyezésüket a Magyar Közútkezelő Kht. engedélyezte.
- Ezúton hívom fel a Pápán és környékén tevékenykedő, nemzetben gondolkodó szervezetek és polgárok figyelmét, hogy Pápán még számos bejárat létezik, szeretnénk, hogyha csatlakoznának ehhez a misszióhoz, és elérhetnénk azt, hogy ha valaki Pápa városát bármely irányból megközelíti, láthassa az ősi magyar rovásírásnak eme jelképeit – mondta Orbán Imre.
Süle Zsolt, a párt egyik alelnöke ismertette a székely-magyar rovásírás történetét, majd kihangsúlyozta, a rovásírás a magyarság megmaradásának szimbóluma, hiszen – akárcsak népünk – oly sok viszontagság után megmaradt emlékezetünkben.
A táblákat várhatóan november elején helyezik el végső helyükön, egyet Pápán, egyet pedig Tapolcafőn.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!