Folytatódik a régészeti feltárás a Fő téren


2011-10-11 15:24:27  | cikk: mo  | 


Folytatódik a régészeti feltárás a Fő téren főképe
Október 7-én érkezett meg az Ásatási Bizottság engedélye a Fő téren megépítendő jégpálya területének régészeti feltárására. Dr. Mordovin Maxim ásatásvezető régész és csapata október 10-én meg is kezdték a munkát. A körülbelül 920 nm-es területet az altalajig fel kell tárniuk annak megállapítására, hogy a korcsolyapálya alapozása és a közművek fektetése a tervek szerint haladhat-e – foglalta össze a régészeti feltárás második szakaszának céljait Mordovin Maxim. A régészek még csak két napja dolgoznak, de már megmutatkozott a 18. századi, egykori piactér egyik épülete, illetve a barokk kori térburkolat. A feltárt épületek sorsáról, állapotának megőrzéséről eztán a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal dönthet. A régészeti ásatások második ütemének határideje december 9-e. Ha az időjárás engedi, a korcsolyapálya területének feltárására még közel két hónap áll a régészek rendelkezésére. A szakemberek feszített tempóban dolgoznak, hétfőtől szombatig, reggeltől délután 5 óráig kutatják a területet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!