Megkezdték a burkolási munkákat a Várkertfürdő új gyógyászati épületében


2011-10-10 22:13:34  | cikk: HuHa  | 


Megkezdték a burkolási munkákat a Várkertfürdő új gyógyászati épületében főképe
A külső hőszigetelési munkákkal párhuzamosan gőzerővel dolgoznak az épületbelsőn a kivitelezők a Várkertfürdőben. A komplexum új épülete, az 1500 m2-es gyógyászati központ az európai uniós támogatással megvalósuló fürdőfejlesztési projekt keretében épül, s ősz végére készül el. Az elmúlt hetekben a szakemberek befejezték a tető szigetelését, beépítették a hatalmas üvegfelületeket, befejezték a gépészeti szereléseket és az összekötő folyosó szerkezetépítését.
-Több mint száz fő dolgozik jelenleg az épületen, a befejező asztalosipari munkák kivételével minden szakma képviselteti magát, ami egy építkezés végén előfordulhat. Az épület belsejében megkezdődtek a hidegburkolások, zajlik az előtétfalak és álmennyezetek gipszkartonozása, már dolgoznak a festők, és a kiegészítő gépész és villamossági munkák is folyamatban vannak. A homlokzati nyílászárók beépítésével néhány napon belül végeznek a munkások és a jövő hét végére a külső szigetelés is elkészül – sorolta a munkálatokat Horváth Mihály a Vemév-Szer Kft. létesítményfelelőse. A folytatásban a főhomlokzat előtti területen még közműépítési munkákat végeznek, új parkolóhelyeket alakítanak ki a főépület és az összekötő folyosó alkotta szögletben, járdát építenek és elvégzik a kapcsolódó tereprendezési és kertészeti munkákat. Az épületbelsőben a szerelvényezésekkel, a bútorok, belső nyílászárók és a különböző eszközök felszerelésével, valamint a végső aprómunkákkal folytatják a beruházást.
-A belső udvar burkolat és felület meghatározása zajlik, amint ez elkészül, megkezdjük annak kialakítását is. Az épület másik különleges eleme a termálfürdőhöz kapcsolódó összekötő folyosó, ennek a meglévő épülethez való csatlakozása elkészült, a hét végéig beépítjük a folyosó üvegfelületeit is, ezt követően pedig megtörténik a falfelületek színezése – mondta el a létesítményfelelős. Az épület egyébként fehér színt kap kívülről, melyet a nyílászárók színvilága tör majd meg.
Az épület kivitelezésével párhuzamosan megkezdődött a különböző orvosi műszerek, gyógyászati eszközök beszerzésének folyamata is.
-Az egymilliárd hetvenegy millió forintos beruházásból közel ötvenmillió forintot költhetünk orvosi műszerekre. Az ehhez kapcsolódó közbeszerzési eljárást kiírtuk, a napokban jelent meg – mondta el Kovács Antal, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. elnök-vezérigazgatója, hozzátéve – nagyon elhúzódott a pályázat elbírálása, a három évvel ezelőttihez képest sok új és korszerűbb orvosi műszer, berendezés jelent meg, így ezeket a változásokat igyekeztünk követni és ennek megfelelően kiírni a közbeszerzést, hogy a mai legkorszerűbb műszerekkel szerelhessük fel a gyógyászati központot.
A beszerzendő műszerek közül egyik újdonság motoros izületmozgató, a gyógyászati kezelések között pedig a parafangó lesz – tudtuk meg a vezérigazgatótól.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!