Középpontban a tehergépjárművek – fokozott rendőrségi ellenőrzés zajlik


2011-10-10 19:46:09  | cikk: HuHa  | 


Középpontban a tehergépjárművek – fokozott rendőrségi ellenőrzés zajlik főképe
A tehergépjárművek kerültek az e havi úgynevezett Tispol akció középpontjába, vagyis az európai szintű rendőrségi fokozott ellenőrzések során elsősorban e járműveket ellenőrzik. A Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén ma reggeltől szerda estig bárhol fokozott közúti ellenőrzés alá vethetik a tehergépjárműveket, de az akció idején a többi gépjármű is górcső alá kerülhet.
-A vizsgálat teljes körű, kiterjed a tehergépjárművek műszaki és személyi feltételeire. Vizsgáljuk a vezetési és pihenőidő helyes arányának betartását, a vezetésre jogosító okmányok meglétét, valamint a jármű műszaki állapotát – ismertette az akció részleteit Bauer Tibor rendőr százados, a Pápai Rendőrkapitányság közrendvédelmi és közlekedésrendészeti osztályának vezetője. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a tehergépjárműveknél nem jellemző a kirívó szabálysértés, jobbára figyelmetlenségből eredő kisebb közlekedési szabálysértésekkel találkoznak a rendőrök.
-A személygépjárműveknél is a vezetési jogosultságot, a jármű műszaki állapotát vizsgáljuk elsősorban és természetesen a passzív biztonsági eszközök használatát, mely minden ellenőrzés során visszatérő szempont. Az akcióban azonban minden nap van egy koncentrált ellenőrzés, amelyen az összes résztvevő rendőr egy helyszínre összevonva dolgozik. Itt kamerás ellenőrzés is zajlik, vagyis az ellenőrzési pont előtt pár száz méterrel egy csoport kamerával rögzíti a szabályszegéseket, az ellenőrző pontnál pedig ezeket a járműveket a kollégák kiemelik a forgalomból és a szabálysértőkkel szemben intézkednek – mondta el a százados. Ma kora délután a Várkert úton volt ilyen összevont akció. A rendőröknek volt dolguk bőven, csaknem minden harmadik gépkocsit megállították, jellemzően a biztonsági öv használatának mellőzéséért vagy a vezetés közbeni mobiltelefon használatért. Az akció keretében még egy területet kezelnek kiemelt figyelemmel a pápai rendőrök.
-A Fő tér lezárt területén minden nap fokozott ellenőrzést tartunk egy-egy órán át. Erre azért van szükség, mert még mindig sokan behajtanak a lámpás forgalomirányítás alá vett útszakaszra, a behajtani tilos tábla ellenére is. Ez pedig sokszor az ott dolgozók munkáját is akadályozza – adott tájékoztatást a rendőr százados. Mint ismeretes, a Fő tér rehabilitációja miatt a Szent István út – Gróf út kereszteződését lezárták a forgalom elől, az elterelés a Gróf úti körforgalomnál, illetve a Török Bálint utcai lámpás kereszteződésnél kezdődik, a közvetlen kereszteződést – az ideiglenes utat, melynek mindkét végén lámpa irányítja a forgalmat - kizárólag autóbuszok használhatják. Azokat a járműveket, melyek a tiltó tábla ellenére ezen az úton közlekednek, szigorúan megbüntetik a rendőrök.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!