Átlövő hiányában nem tudott nyerni a Bakonyerdő


2011-10-08 20:32:36  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Átlövő hiányában nem tudott nyerni a Bakonyerdő főképe
Déjá vu érzése lehetett annak a szurkolónak, aki kilátogatott a mai Bakonyerdő Pápa – Kalocsa NB II-es bajnoki találkozóra. A pápai csapat ugyanis szinte lemásolta a múlt heti, Szigetvár elleni derbi forgatókönyvét: rosszul kezdtek, majd vezettek, aztán a hajrában elbukták a két pontot Poór Tamás tanítványai. A csapat átlövője, Szabó Tamás munkahelyi elfoglaltságok miatt nem tudott a csapat hasznára lenni, így a korábbi felálláson kényszerűségből változtatnia kellett a pápai trénernek. Kintről szinte nem is szereztek gólt a mieink, átlövő hiányában lerohanásokból, a beállót megjátszva, betörésekből igyekeztek eredményesek lenni. A védekezésre és a játékosok hozzáállására nem lehet panasz, ám ez kevésnek bizonyult, ebben az összetételben ennyire volt képes a Bakonyerdő, 17-21 lett a vége.
- 21 gólt kaptunk, ezzel kiegyeztem volna a mérkőzés előtt, a 17 lőtt gól viszont nagyon kevés – értékelte a látottakat Poór Tamás. A második félidőben mindössze négy gólt lőttünk, amivel nem lehet meccset nyerni, az átlövőnk nagyon hiányzott. A végére fizikálisan és fejben is elfáradtunk, ráadásul többen meg is sérültek, Körli Norbert gégéjét találta el egy lövés, nem is tudta folytatni, Kapcsándi Kristóf bokasérülést szenvedett, Sarus Ferenc a vállát fájlalja. A mai játékvezetői felfogás sem kedvezett nekünk, amellett, hogy a második félidő derekán, 17-18-nál lépéshiba címszóval visszafújták a gólunkat, a letámadásból pedig gólt kaptunk, 18-18 helyett 17-19 lett az állás, ez meghatározta a későbbieket. A két csapat szélsőjátékát sem egyformán ítélték meg, amit nálunk nem fújtak be faultnak, a másik oldalon megtették, de hozzáteszem elsősorban nem ezen múlott a mai siker, hanem azon, hogy nem volt átlövőnk.

Bakonyerdő Pápa – Kalocsa KC 17-21 (13-12)

Pápai gólszerzők:
Takács Balázs 6
Tóth Balázs 3
Róth Gábor 3
Kapcsándi Kristóf 3
Kapcsándi Zsolt 1
Sarus Ferenc 1

 A junior mérkőzésen: Bakonyerdő Elmax VSE - Kalocsai KC 29:18 (11:9)

Junior csapatunk végig vezetve magabiztosan hozta le soron következő mérkőzését. Az elején elhúzott a csapat, aztán a megnyugtató előny megszerzése után kicsit leült a mérkőzés, magunkra engedtük az ellenfelet, 11:6 után az utolsó 8 percben nem szereztünk gólt, s a szünetre 11:9 lett az állás. A szünet után sikerült rendet tenni a fejekben, a stabil védekezés mellé felnőttünk támadásban is, s felőrötlük Kalocsát. A végén a fiatalok is lehetőséghez jutottak.

Kapcsándi Zsolt
: Jól kezdtünk, ez idén óriási előrelépés tavalyhoz képest. Ezek a mérkőzések a legnehezebbek, belealudtunk az első félidőbe, s magunkra engedtük az ellenfelet. Soós László a második félidőben beállva jó teljesítményt nyújtott a kapuban, valamint Kapcsándi Kristóf kiváló átlövőteljesítménye megpecsételte a mérkőzést, egy percig sem forgott veszélyben a két pont. Még mindig nem vagyunk tökéletesek, de ezeket az üresjáratokat kiküszöbölve még ennél is eredményesebbek lehetünk. Gratulálok a csapatomnak, remekül kezdtük a szezont.

Pápai gólszerzők:
Nagy Kristóf 7
Kapcsándi Kristóf 7
Fébert Levente 6
Kiss Márton Titusz 5
Bors Martin 3
Nagy Péter 1

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!