Jobbik: a megyei közgyűlés aláírta halálos ítéletét


2011-10-07 18:52:19  | cikk: mo  | 


Jobbik: a megyei közgyűlés aláírta halálos ítéletét főképe
Orbán Imre, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezetének elnöke sajtótájékoztatón jelentette be, a Kis tér és környékén felmerült problémák listáját átnyújtotta Pápa város jegyzőjének, azonban miután nem történt intézkedés, ezért a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése ügyében ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen. Orbán Imre kiemelte azt is, a Csatorna u. 2. szám alatti ingatlanon videofelvételeket és fényképeket is készített, és arra kérte a rendőrséget, derítsék fel, mely elkövetői kör hagyja ott a szemetet az ingatlanon, és kinek a tulajdonában áll az említett épület.

A jobbikos megyei képviselő arról is beszélt, hogy aggályosnak tekinti a megyei oktatási, szociális és egészségügyi intézmények állami kézbe vételét. Véleménye szerint a megyei közgyűlés ezzel aláírta halálos ítéletét.
- Annak ellenére, hogy a Fidesz és a KDNP mindig azt hangsúlyozta, hogy a helyben hozott döntések nagyobb legitimitással bírnak, mint egy központi direktíva, most úgy néz ki, hogy a megye ebből a szempontból meg fog szűnni. Igazából azért aggályos ez a megállapodás, mert törvényi alapja nincsen. A kormány október 13-án nyújtja be a törvénytervezetet ez ügyben – fogalmazott a jobbikos politkikus. 
Orbán Imre elmondta, a Jobbik országos és megyei szinten is úgy döntött, hogy „amíg ez a törvényi tényállás nem rendeződik, mozgalmuk hűtlen kezelés miatt be fogja perelni azokat a megyei önkormányzatokat, amelyek megkötötték a keretszerződést a kormánnyal.”
Orbán Imre tájékoztatott arról is, hogy a következő megyei közgyűlési ülésen javasolni fogja, hogy – mivel nincsen feladata – oszlassa fel magát, szüntesse be tevékenységét a Veszprém megyei közgyűlés.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!