Elkészült az autóbusz-pályaudvar állomásépülete


2011-10-07 14:45:17  | cikk:  | 


Elkészült az autóbusz-pályaudvar állomásépülete főképe
A kivitelező Vemévszer Kft. és a Bakony Volán Zrt. képviselői megkezdték az autóbusz-pályaudvar kiszolgáló épületének műszaki átadását-átvételét. Az állomásépület a KDOP Közösségi Közlekedés Komplex Korszerűsítése című sikeres pályázat nyomán újult meg, mintegy 70 millió forintból. Az európai uniós projekt első ütemében felújították az autóbusz-pályaudvar épületét, melynek keretében a létesítmény területe csaknem megkétszereződött, emeletráépítés történt, új helyiségeket alakítottak ki, ügyeltek az akadálymentesítésre és a korszerű hőszigetelésnek köszönhetően a jövőben már a kor elvárásainak megfelelő környezetben történhet a kiszolgálás. A '70-es években épült létesítmény átépítését 2011. tavaszán kezdte meg a kivitelező. Az épület teljesen megújult, javítva mind a dolgozók, mind az utazóközönség komfortérzetét. Az épületben a 21. századi igényeknek megfelelően alakították ki utasforgalmi és üzemeltetési funkciókat ellátó helyiségeket – adott tájékoztatást a projekt felelőse, a Bakony Volán Zrt. forgalmi igazgatója.
Sersztnyev Tamás hozzátette azt is, a riasztó-és kamerarendszer kiépítését, valamint a bútorzat beszerzését a Bakony Volán Zrt. saját forrásból biztosítja. A várótermi berendezések beszerzése folyamatban van, míg az irodahelyiségekbe egyelőre a régi irodabútorok kerülnek vissza.    
A két ütemben zajló projekt nagymértékben segíti elő az utazóközönség színvonalasabb kiszolgálását, hiszen a projekt második ütemében korszerűsödik a helyi és helyközi autóbuszjáratok utastájékoztatási és forgalomirányítási rendszere is. Az autóbuszokat – a vizuális utastájékoztatás céljából – fedélzeti számítógéppel, GPS-alapú követőrendszerrel látják el, így az utas a korszerű információs panelek segítségével könnyen tájékozódhat arról, merre jár éppen az autóbusz.
A projektfelelőstől megtudtuk, az első közbeszerzési eljárás eredménytelen volt, ezért novemberben újabb pályázatot ír ki a Bakony Volán. Sersztnyev Tamás elmondta, a projekt második üteme 2012. októberéig megvalósul.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!