OMÉK Élelmiszer Díj a Pápai Húsnak


2011-10-06 21:42:31  | cikk: HuHa  | 


OMÉK Élelmiszer Díj a Pápai Húsnak főképe
OMÉK Élelmiszer Díjat kapott a pápai extra sonka  a 75. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon. A díjat Orbán Viktor miniszterelnök és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adta át Politzer Józsefnek, a Pápai Hús 1913 Kft. ügyvezető igazgatójának a szeptember 28. és október 2. között megrendezett kiállításon. Az öt napos rendezvényen ötszáz mezőgazdasággal és élelmiszergyártással foglalkozó cég és vállalkozó vett részt kiállítóként, a rendezvény közel kilencvenezer látogatót fogadott. Az OMÉK díjat több kategóriában is meghirdették, a kiállítóknak pályázniuk kellett a díjak elnyerésére. Az élelmiszer díjra a kistermelők és kézműves terméket előállító mikrovállalkozások, a kisvállakozások, illetve a közepes-és nagyvállalkozások külön kategóriában indulhattak, a Pápai Hús 1913 Kft. ez utóbbiban pályázott és nyert.
-Két termékkel pályáztunk, a pápai kőrishegyi sonkával és a pápai extra sonkával. Meglepetés volt, hogy a mi termékünk - az extra sonka - nyert, bár azt sejtettük, hogy kapunk valami díjat, mert kijelölt helyre kellett ülnöm – mesélte mosolyogva Politzer József, hozzátéve – nagy megtiszteltetés ez, és az összmunkánk gyümölcse is.
A versenyben több ezer húsipari termék indult, így joggal értékelik nagy sikernek a cégnél az elismerést. Az ügyvezető igazgatónak különösen kedves ez a díj, hiszen a pápai extra sonka az ő és Schrancz Antal igazgató úr közös újítása volt. Az OMÉK díjas sonkának minimális a zsírtartalma, kevés benne az „E”, viszont nagyon magas a hústartalma. A cég sonkagyártásának mintegy 10 százalékát teszi ki ennek a terméknek az előállítása, a legyártott mennyiséget az utolsó szeletig értékesítik, s nemcsak hazánkban kedvelt, hanem a külföldi piacokat is meghódította.
A Pápai Hús 1913 Kft. a kiállításon teljes hazai termékskálájával vonult fel, sőt a kimondottan exportra gyártott hústermékeit is bemutatta a látogatóknak és a szakmai közönségnek. A cég ügyvezetője elégedetten nyilatkozott a kiállításról.
-Nagyon sok vendégünk volt a standnál, több külföldi és magyar partnerünk is megkeresett, és külön örültem, hogy tulajdonostársaink, a sertéstartók is ellátogattak kiállítói területünkre. Üzletkötések ilyenkor ugyan nem történnek, de az üzletkötések első lépései igen, a szakma számára pedig különösen fontos egy ilyen kiállítás. A Pick és a Kométa részéről érkezett gratulációk különösen jól estek, hiszen ez tényleg a szakma elismerését jelenti –mondta.
Nemcsak a szakma, a közönség is elismeréssel fogadta a pápai húsipari termékeket, az elárusító faháznál is nagy volt az érdeklődés és a pápai extra sonka jól fogyott anélkül is, hogy ki lett volna írva rá: OMÉK Élelmiszer Díjas termék.   

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!