Együtt játszottak szüleikkel - világnapi rendezvény a Csókai Oviban


2011-10-04 18:19:08  | cikk: mo  | 


Együtt játszottak szüleikkel - világnapi rendezvény a Csókai Oviban főképe
Nyüzsgő gyermekricsaj töltötte meg a Csókai Óvoda épületét, hiszen a késő délutáni, állatok világnapi rendezvényen rengeteg kisgyermek játszhatott együtt szüleivel és az óvónőkkel. Az egyes állatfajok megismerése és megóvása céljából szervezett programon az óvodások játékos feladatokon keresztül sajátíthatták el a különféle élettereken élő állatok jellemző tulajdonságait, a játék során pedig egyre szorosabbra fűzhették kapcsolatukat édesanyjukkal, édesapjukkal. A legtöbb pontot összegyűjtő csapat kisebb ajándékot nyerhetett, a foglalkozás végén pedig közösen kóstolgathatták az ízletes gyümölcsöket.
Tunnerné Buzás Éva tagóvoda-vezető a program kapcsán elmondta, intézményük nevelési programjában kiemelt szerepet kap a környezeti nevelés, ezzel együtt a zöld világnapok, zöld ünnepek hangsúlyozása. Az óvoda nemrég elnyerte a Madárbarát Óvoda címet, hiszen az óvodapedagógusok a kicsikkel közösen több etetőt, kisebb élőhelyeket alakítottak ki az intézmény udvarán, melyeket rendszeresen töltenek fel élelemmel. E cím elnyerésén felbuzdulva a Csókai Óvoda indult a Zöld Óvoda címért is, melynek lassan a finisébe érnek.
Tunnerné Buzás Éva július 1-je óta vezeti az intézményt. Kihangsúlyozta, hogy igyekszik előde, Győriné Füstös Katalin nyomdokain folytatni a megkezdett munkát, melynek központi eleme a gyerekek környezettudatos nevelése. Ennek érdekében fogadtak örökbe két ágyást az óvodával szemközti ligetben, illetve ültettek hársfát a Várkertben, melyet szintén rendszeresen látogatnak, gondoznak – fogalmazott az új tagóvoda-vezető.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!