Harmincezer a szabálytalan parkolásért - a megoldást kereste a Városi Közlekedési Bizottság


2011-10-04 08:22:27  | cikk: HuHa  | 


Harmincezer a szabálytalan parkolásért - a megoldást kereste a Városi Közlekedési Bizottság főképe
Nincsenek könnyű helyzetben azok, akik a Kossuth utcára merőleges kis utcákban laknak, s járműveikkel is ott szeretnének parkolni. A Rákóczi, Eötvös és Szent László utcákban ugyan korlátozott a járműforgalom és csak engedéllyel lehet behajtani, a parkolás azonban még így is bajos az utcák keskenysége és a KRESZ előírásai miatt. Míg eddig az ezeken az utcákon netán szabálytalanul várakozó járművek tulajdonosait figyelmeztethette a rendőr, addig - a 2011. július elsejétől életbe lépett kormányrendelet értelmében - most már súlyos büntetést kell kirónia. A jogalkotó ugyanis a közigazgatási bírsággal sújtandó közlekedési szabálysértések körébe sorolta a járművel történő megállásra és várakozásra vonatkozó szabálytalanságokat és harmincezer forinttal rendelte büntetni – mint azt már néhányan megtapasztalhatták. Ezt elkerülendő igyekszik a Városi Közlekedési Bizottság olyan közlekedési rendet kidolgozni, amely segít az ott élők parkolási gondjain. A bizottság tegnapi ülésén is erről tanácskoztak az önkormányzat, a rendőrség, a Városgondnokság és a közterület felügyelet képviselői.
-A Szent László utca, Eötvös utca és Rákóczi utca parkolási rendjének problémáját az okozza, hogy az itt lakók és ide engedéllyel érkezők a járdára felállva parkolnak és ez több jogi anomáliát is okoz – mondta el az ülés után Derczó Zoltán rendőr zászlós, a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályának vezetője. A szakemberek olyan megoldást kerestek, mely a KRESZ előírásainak is megfelel és a lakók számára is elfogadható.
-Arra a döntésre jutottunk, hogy ezekben az utcákban hol a bal, hol a jobb oldalon megengedjük a járdán való várakozást is, amit külön tábla fog jelezni az utca elején.
A Városgondnokság a lehető leggyorsabban legyártatja a táblákat és ezt követően ki is helyezik az említett utcákra. Addig is mindenki igyekezzen a KRESZ előírásainak megfelelően várakozni, de az a legbiztosabb, ha a Bástya utcai ingyenes parkolót veszik igénybe a várakozni szándékozók – fogalmazott a rendőr zászlós. A várakozás engedélyezésével az a szabály – hogy csak korlátozottan, engedéllyel szabad behajtani ezekbe az utcákba - továbbra is érvényben marad.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!