Gyermekrajzok a könyvtár folyosóján - az Allegro AMI tárlata


2011-10-03 15:29:42  | cikk:  | 


Gyermekrajzok a könyvtár folyosóján - az Allegro AMI tárlata főképe
Rendhagyó időpontban, rendhagyó helyszínen rendezte meg kiállítását az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. A 2005-ben képzőművészeti tanszakkal bővült oktatási intézménynek ugyanis még nem sikerült megnyernie az Esterházy-kastély könyvtári folyosóját a 120 növendék kiváló alkotásaiból válogatott tárlat helyszínéül. A művészeti iskola évente két alkalommal mutatja be szűkebb, majd tágabb körben a növendékek alkotásait, idén nem az év végén, hanem a tanév elején tekinthetik meg az érdeklődők a gyerekek előző évi munkáit. A falakon a legkülönfélébb tematikájú és technikájú művek – rajzok, festmények, grafikák, sőt agyagfigurák – láthatók. A kiállított gyermekalkotások között helyet kaptak a nemrég zárult regionális rajzpályázat termései is, melynek témája Liszt Ferenc és munkássága volt – derült ki a tárlat mai megnyitóján. Hegedűsné Szabó Éva, az Allegro AMI igazgatóhelyettesétől megtudtuk azt is, a kiállítás két hétig látható a könyvtár folyosóján.
A tárlatot Katona György festőművész nyitotta meg, aki beszédében a falakon függő alkotások hasznáról, az önkifejezés képzőművészetben megnyilvánuló módozatairól elmélkedett. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!