Avar János: a politikai acsarkodás tönkre teszi az országot


2011-10-02 07:46:07  | cikk: mo  | 


Avar János: a politikai acsarkodás tönkre teszi az országot főképe
A Pápai Petőfi Asztaltársaság soron következő összejövetelének vendége, a televízió képernyőjéről jól ismert író, újságíró, hajdani washingtoni tudósító, Avar János volt.
A neves zsurnalisztát Kerecsényi Zoltán, a Petőfi Asztaltársaság ügyvivője mutatta be a közönségnek, majd Grőber Attila a közösség másik ügyvivője faggatta pályájáról, és főként aktuális kérdésekről, kül- és belpolitikai összefüggésekről, múltról, jelenről és a lehetséges jövőbeli kilátásokról hazánk tekintetében.
Avar János élete szinte véletlenek sorozata, diplomatának kezdett tanulni Moszkvában, 1956 őszén, egy időszakban külkereskedő akart lenni, de felmerült az is, hogy humorista lesz, azonban – ahogy ő fogalmaz – a Ludas Matyinál nem volt gyakornoki státusz, ez eldöntötte. Egy ideig a Népszabadságnál volt újságíró, majd a Magyar Nemzethez sodorta az élet, a ’70-es évektől washingtoni tudósítóként munkálkodott egészen 1993-ig. Hazatérése után visszatért a Magyar Nemzethez, ott 1999-ig dolgozott, majd a Vasárnapi Hírek főszerkesztője lett nyolc évre. Ma a lap vezető publicistája, és emellett az ATV-n futó Újságíróklub rendszeres elemzője, szereplője - derült ki az ismertetőből.
Avar János a mai politikai közélet kapcsán elmondta, meggyőződése, hogy a kölcsönös acsarkodással tönkre teszik az országot. Ahogy mondta, óriási bajok vannak a világban, egy megoldás lenne, ha a társadalmi erők összefognának, de mindenkit csak a revansvágy éltet.
- Az, hogy valaki jobboldaliként másképp látja a világot mint én, aki baloldali vagyok, ez teljesen természetes. A váltógazdaság azt jelenti, hogy hosszabb történelmi távlatban kölcsönösen kiigazítják az adott kormányzás által elkövetett hibákat. Ha egészen konkrét akarok lenni, akkor azt mondom, hogy a Fidesz kurzusban már nagyon is esedékes egy kurzusváltás, a Fidesz kormányzáson belül. Mert falnak megyünk – tette hozzá az újságíró.
Avar János érdeklődésünkre elmondta, legfőbb vágya és célja, hogy unokái egy átlagos nyugati típusú országban élhessenek itt Magyarországon. De ehhez együttműködésre volna szükség.
A Petőfi Asztaltársaság tegnapi vendége az alkalmon az érdeklődők kérdéseire is válaszolt.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!