Útmutató a református orvosoknak - találkozó a Teológiai Akadémián


2011-10-01 11:46:27  | cikk: mo  | 


Útmutató a református orvosoknak - találkozó a Teológiai Akadémián főképe
Csaknem 70 orvos foglalt helyet a Pápai Teológiai Akadémia dísztermének padsoraiban a Dunántúli Református Egyházkerület által szervezett Dunántúli Református Orvosok II. Találkozóján. Az egyházkerület májusban a református polgármestereket hívta találkozóra, ma pedig az orvosok hallhatnak előadásokat, útravalót hivatásuk és hitük építéséhez.
A programsorozattal az egyházkerület szeretné megszólítani a Dunántúlon élő, különböző szakterületeken dolgozó református társadalmi csoportokat. Köntös László főjegyző hozzátette, a jövőben tervezik a református üzletemberek, pedagógusok vagy akár újságírók, médiaszakemberek találkozójának megvalósítását.
A mai alkalom célja egyértelműen a közösségépítés – fejtette ki a főjegyző. A legfontosabb, hogy a Dunántúl legkülönfélébb területein élő református orvosok megismerjék egymást és az előadások segítségével lássák hivatásukat saját hitük tükrében. Az egész napos rendezvény gerincét a hit és a hivatás kapcsolata határozza meg: Mit jelent keresztény hitünk szerint a hivatás, mit jelent református keresztyén orvosnak lenni? E kérdéskör mentén állították össze a programot a szervezők. A résztvevők számára számos kérdés tisztázódhat  az előadások során. Az előadók többször kitértek olyan kérdések megválaszolására, mint például: mit tehet egy orvos, ha beleun a hivatásába, ha megfárad, vagy embergyűlölővé válik; ha nem tudja összeegyeztetni a személyes gondolkodását a hivatásával; ha túl sok a feladat. A mai nap útmutató a megjelentek számára, hogy egy keresztyén református orvos hogyan oldhatná meg ezeket a problémákat.  
A Dunántúli Református Egyházkerület október 8-án – első ízben – a jogászokat várja hasonlóan tartalmas és közösségépítő találkozóra, Pápára.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!