Nyárbúcsúztató kerti party a Barát Utcai Idősek Otthonában


2011-09-30 21:59:23  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Nyárbúcsúztató kerti party a Barát Utcai Idősek Otthonában főképe
Kellemes, a nyarat idéző időben köszöntötték ma délután az idősek világnapja alkalmából az Egyesített Szociális Intézmények Barát Utcai Idősek Otthonának lakóit, az intézet udvarának árnyas diófái alatt.
Szeptember 26-án a Vörösmarty utcai Otthonházban Ágoston Anita előadóművész szórakoztató műsorával lepte meg a város valamennyi idősek otthonának képviselőit.
Ma délután a Munkácsy Mihály Általános Iskola színvonalas zenés-táncos műsorával folytatódott az ünneplés.
Vidáné Papp Anita részlegvezető szólt a szépkorúakhoz. Mint mondta, az idősek világnapján azokat köszöntik, akik hosszú élet munkáját és rengeteg tapasztalatát tudhatják maguk mögött.
- A mi világunk önökkel, szüleink, nagyszüleink életével kezdődött. Az önök munkájának eredménye a jelen, amelyben a mi generációnk él. Meg kell őrizni hagyományainkat és meg kell becsülni az idősek által képviselt erkölcsöket. A józanész, a tiszta szellem, a tenni akarás és a kitartás fontos, melyek példamutatóak lehetnek számunkra. Az unokák, dédunokák továbbvihetik mindazt, ami szép, ami igazán értékes. Egy örömökkel és küzdelmekkel teli élet után már ők is tudják mi a jó, mit kell továbbadni és mi a rossz, amit el kell kerülni az utánuk jövő generációknak - mondta Vidáné Papp Anita.
Ezt követően Kissné Marton Bernadett vezető ápoló és Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető köszöntötte a hat 90 év feletti lakót egy-egy szál virággal.
Az idősek napja az intézmény ápolóinak verses összeállításával, majd kerti party-val, jó hangulatú beszélgetéssel zárult.

Képek:

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁvá. Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon, számuk 2025-re akár meg is kétszereződhet, éppen ezért a gyorsan öregedő világban az idősek sokat segíthetnek –önkéntes munkával, tapasztalataik átadásával.
Forrás: internet

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!