Adomány érkezett ma Schwetzingenből


2011-09-30 15:07:52  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Adomány érkezett ma Schwetzingenből főképe
Schwetzingenből Pápára nagyon sokszor érkezett már adomány, egész pontosan Kollányi Gábor, a Schwetzingeni Partnervárosi Kapcsolatokat Támogató Egyesület elnökének közbenjárásával már 17 alkalommal. 
- Fontosnak tartjuk, hogy segíteni tudjunk, bár tulajdonképpen sajnos, mert meg van rá az igény. Ha tudunk segíteni, akkor miért ne és ez nálunk Schwetzingen környékén már nagyon elterjedt. Most már az emberek hívnak bennünket, szinte nem is kell gyűjteni. Van egy jó raktárunk, ahol meg tudjuk oldani a tárolást, így aztán évente egy vagy két alkalommal tudunk hozni szállítmányt Pápára - mondta Kollányi Gábor.
Ma reggel két autó ruha, gyerekjáték, gyerekruha, ágynemű, vízálló matrac, járókeret és sok hasznos dolog érkezett a Fenyveserdő Bölcsődébe és az Egyesített Szociális Intézményekbe. Az ESZI a használati tárgyak mellett 3000 Euro pénztámogatásban is részesült.Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető kérdésünkre elmondta, nagyon örülnek az adományoknak, hiszen nagy szükség van azokra az intézmény életében. Az összeg egy részét a jelzőkészülékes házi segítségnyújtásra szeretnék fordítani. 
–Jelenleg 137 készülékkel rendelkezünk, melyek folyamatosan kint vannak az ellátottaknál és ebből az összegből most öt darab új készüléket szeretnénk vásárolni bruttó 67.000 forintért, az összeg másik részét pedig a Barát utca 4-6. száma alatti felújításokra fordítanánk, ahova egy süllyeszték nélküli emelőt kellene vásárolnunk a mozgáskorlátozottak számára - mondta az intézményvezető.
Az adományok átadásán az alpolgármester is részt vett. Unger Tamás úgy fogalmazott, a testvérvárosi kapcsolat nemcsak ezen a területen épült ki az elmúlt évek során, hanem kulturális baráti kapcsolatnak is nevezhető, mivel a két város egymás rendezvényein képviselteti magát továbbá egyéni, baráti és családi kapcsolatok is szövődtek az elmúlt években.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!