Konstruktivista álmok


2011-09-29 19:08:39  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Konstruktivista álmok főképe
Konstruktivista álmok címmel nyílt kiállítás a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola székhelyintézményének (volt Közgáz) folyosóján. A tárlat az iskolában tanuló diákok képzőművészeti munkáit mutatja be 36 képen keresztül. A 2011-es Diákgaléria alkotásai konstruktivista ábrázolással készültek. Az absztrakt irányzat során különböző anyagok alkalmazásával a tömegek és a formák viszonyát jelenítették meg a diákok a geometrikus formák előtérbe helyezésével. Az irányzat leghíresebb magyar képviselője Kassák Lajos volt, így a megnyitó a híres művész egyik versének elszavalásával kezdődött Kapcsándy Klaudia 11. osztályos tanuló előadásában. Az intézmény rajztanára, Khell Zoltán a megnyitón úgy fogalmazott, a diákok nagyon fogékonyak voltak erre az ábrázolási formára és a közeljövőben a tagintézmény aulájában is nyílik hasonló kiállítás az ott tanuló diákok munkáiból. A kiállítást az iskola egykori igazgatója, Unger Tamás nyitotta meg. Az alpolgármester beszédében további munkára buzdította a diákokat egy Rodin idézettel: „A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg”.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!