Nemzetiségi napra készül a PNKÖ


2011-09-29 18:35:27  | cikk: HuHa  | 


Nemzetiségi napra készül a PNKÖ főképe
Idén is megrendezi a Német Nemzetiségi Napot a Pápai Német Kisebbségi Önkormányzat. Ennek részletes programjáról is tárgyaltak a képviselők ma délutáni ülésükön. A nemzetiségi napot október 22-én rendezik meg – az előző évekhez hasonlóan - a Petőfi Gimnáziumban. A műsorban fellép a Városi Óvodák Vajda Lakótelepi Tagóvodájának rozmaring nemzetiségi csoportja, műsort ad a Munkácsy Mihály Általános Iskola nemzetiségi tagozata, valamint a Gannai Asszonykórus, a Nagyteveli Nemzetiségi Énekkar és Tánccsoport. A szervezők egy nemzetiségi babakiállítást is terveznek a rendezvényre, tájékoztatott a kisebbségi önkormányzat elnöke. A Német Nemzetiségi Napra meghívták a leinefeldei partnerváros delegációját is, a vendégekkel másnap közös programot szerveznek az önkormányzat tagjai.
Az ülés második napirendi pontjaként a népszámlálással kapcsolatos feladatokat tárgyalták meg a képviselők. Pillerné Fódi Ilona elnök ezzel kapcsolatban a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnökét idézte:
-A népszámlálás eredményei hosszú távra meghatározzák oktatási rendszerünk alakulását, óvodáink, iskoláink jövőjét, az általunk is lakott települések fejlődését. Közvetlen hatással lesznek a nemzetiségi önkormányzatok és civil szervezetek állami támogatására, anyanyelvünk, kulturális hagyományaink megőrzése érdekében végzett munkájuk elismerésére. Egyenrangú magyar állampolgárokként és európaiakként vállaljuk és valljuk meg emelt fővel a népszámlálás során is, hogy magyarországi németek vagyunk.
Az elnökasszony hangsúlyozta, bár a nemzetiségi, nyelvi kötődésre vonatkozó kérdésekre nem kötelező válaszolni, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnökségével egyhangúan itt Pápán is bíztatnak mindenkit, akinek fontos a németséghez való tartozása, hogy ezt a népszámlálás során vallja meg. A helyi német kisebbségi önkormányzat ennek érdekében az országos önkormányzat szórólapjával kívánja megkeresni a Pápán élő, németséghez tartozó lakosokat. Az ülés vegyes ügyek megtárgyalásával ért véget.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!