Mesehét a Weöresben


2011-09-28 21:37:03  | cikk: Babos Petra  | 


Mesehét a Weöresben főképe
Múlt pénteken pogácsasütéssel és kézműves tevékenységekkel, bábkészítéssel kezdődött a Mesehét a napköziseknek a Weöres Sándor Általános Iskolában.
Az iskola évente több alkalommal szervez témaheteket. Az idei tanévben szeptember 28. és 30. között tartják az első ilyen projektet, amely Benedek Elek születésnapjához kötődik, így minden délután a mese áll a középpontban.
A napközis munkaközösség két tagja, a mostani projekt szervezői, Antal Erzsébet és Mocskonyiné Varga Ildikó elmondták, a témahétre meseillusztrációs rajzversenyt és meseíró pályázatot is hirdettek előzetes feladatként. A rajzpályázatra öt meséből lehetett választani, a legszebb rajzokat és a legjobban sikerült írásokat pénteken jutalmazni is fogják a szervezők.
Ma délutánra a napközisek az ebédlőben gyűltek össze, majd egy esti Rémusz bácsi-mesét olvasott fel nekik Antal Erzsébet tanítónő.
- A gyerekeket csoportokra osztottuk és minden csapat kapott egy-egy mesét, amit el kell mesélni, dramatizálni bábfigurák segítségével. Holnap aztán Hétmérföldes csizmában címmel vetélkedők lesznek vegyes csoportokban, melyek mind-mind a meséről, s azok szereplőiről szólnak majd. Lesz puzzle, pontösszekötős, öltöztetős-és memória játék, valamint keresztrejtvény is. Péntekre mesterembereket hívtunk, hogy a gyerekek a mesékben hallott szakmákat megismerhessék, esetleg ki is próbálhassák az egyes mesterségek eszközeit, így tehát jönni fog kosárfonó, keramikus, szövő, szabó és babakészítő.
Az iskola advent idejére szervezi a következő napközis projektet.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!