Közel 15 millió forint támogatást nyert az Allegro


2011-09-28 20:01:54  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Közel 15 millió forint támogatást nyert az Allegro  főképe
A Társadalmi Megújulás Operatív Program, Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása TÁMOP-3.2.11/10/1 című pályázaton az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény közel 15 millió forint támogatást nyert.
Ma délután a projektnyitó rendezvényen Szili Gabriella intézményvezető számolt be a pályázatról.
- A nevelő, valamint a nevelő és oktató intézmények az óvodai nevelésen és a tanítási órákon kívül számos szervezett kulturális programot, szakkört, tábort, kirándulást szervezhetnek tanulóik számára. Az óvodai és iskolai nevelési, oktatási kereteken kívül szerveződő nem formális és informális tanulást támogató programok fontos lehetőséget biztosítanak a tanulók személyiségfejlődésére, művészeti és kreatív képességeinek kibontakozására, hátrányaik kompenzálására és az egészségtudatosság elterjesztésére. Ezek a szabadidős tevékenységek hatékonyan segíthetik a kompetenciafejlődést. A kulturális intézmények, szervezetek és a nevelési-oktatási intézmények közötti együttműködések elősegítése differenciált lehetőséget nyújt az egyedülálló pedagógiai és művészeti komplex tanulási formák elterjesztéséhez az óvodai felzárkóztatásban - mondta az igazgatónő.
Az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény azért jött létre 1999-ben, hogy a falusi gyerekek is hozzájussanak a számukra nehezen elérhető művészeti képzéshez.
- Intézményünk célja a hátránykompenzálás és a tehetséggondozás. Ennek a pályázatnak a segítségével újabb programokat, foglalkozásokat tudunk megvalósítani, melyek biztosítják a fejlődés lehetőségét. Heti szakkörök keretein belül 2 félévben, 24 alkalommal hagyományőrző szakkört tartunk Marcaltőn, portrékészítés lesz Nemesgörzsönyben, Rábaközi tánctanítás a szanyi iskolában. Emellett lesznek témanapok is, melyen a szanyi óvoda és iskola vesz részt. A témanapok keretein belül a résztvevők megismerkednek a jeles napokkal és azok fontosságával, valamint a népi kultúrával is. Várpalotán „Legyen nekik dzsessz” címmel hangverseny sorozatokat indítanak, melynek segítségével betekintést nyernek a diákok az előadóművészetbe, a műfajok jellemzőin keresztül az egyes zenei korszakokba - ismertette a projekt fő részleteit Szili Gabriella.
A projekt októberben kezdődik és júniusig tart majd.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!