Új táblák, padok, taneszközök a Munkácsyban


2011-09-28 19:39:22  | cikk: HuHa  | 


Új táblák, padok, taneszközök a Munkácsyban főképe
Folyamatosan érkeznek az új eszközök a Munkácsy Mihály Általános Iskolába. A 26 millió forint értékű berendezési tárgy és iskolai taneszköz a „Munkácsy Mihály Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése” című európai uniós projekt keretében kerül az iskolába. Ma délelőtt irodai bútorokat –székeket és asztalokat – hozott a közbeszerzési eljárásban nyertes egyik beszállító cég, de nem ez volt az első szállítmány.
-Elsősorban tantermi berendezéseket, kisebb százalékban pedig eszközöket vásároltunk a rendelkezésre álló 26 millió forintos keretből –mondta el Egyházi Viktorné, az intézmény igazgatója és már sorolta is, mi mindenre futotta a pályázati pénzből – minden tanterem új négyajtós szekrényt kapott, új – korszerű pormentes - táblákat szereltünk fel és minden irodai helyiség új bútorokkal lesz berendezve, ma éppen ezeket hozták a beszállítók.
Az egyes tantárgyak is jelentős eszközfejlesztésben részesültek, a testnevelés órákhoz dobbantót, ugrószekrényt, gerendát, szivacsdombot, labdákat és még egy kondigépet is vásároltak, a fizikaszertár taneszköz készlete is gazdagodott és a biológiatanításhoz is több bemutató eszközt szereztek be.
-Szívmodell, sejtmodell, fülmodell és még sorolhatnám tovább azokat az új dolgokat, amikkel e projekt keretében gazdagodott iskolánk – mondta el az igazgatónő. A tanulást, tanítást segítő eszközök között készségfejlesztő játékok, nyelvtanulást segítő játékok is vannak, de kaptak például libikókát és hullahopp karikát is. Emellett pedig új fém hulladékgyűjtő edények, írásvetítő asztalok, fogasok és karnisok is vannak az új eszközök között.
-Az esélyegyenlőség biztosításához elengedhetetlen infokommunikációs táblák is megérkeztek már, és a szállítók fel is szerelték őket. Ezeken braille írással is fel vannak tüntetve az egyes helyiségek és azok iránya –mutatta a tájékoztató táblákat Egyházi Viktorné. A taneszközök egy része – a tároló bútorok megérkezéséig még raktárban pihen, a berendezési tárgyakat, bútorokat, táblákat és karnisokat azonban a helyükre is tették illetve felszerelték a szállító cégek. A szállítás folyamatosan zajlik, még várják a padokat és a hozzá tartozó székeket – hét tanteremben lesznek kicserélve a mostaniak -, de nagyon várják a szertárak elemes polcrendszereit is, és még ezután szállítják le a tantermek sötétítő függönyeit.
-Még irodai bútorok is fognak érkezni, a következő napokban kapjuk meg az informatikai terem és a nyelvi labor berendezési tárgyait, várjuk az új ebédlőasztalok leszállítását és a hatvan darab öltözőszekrényt – sorolta az intézményvezető. A Munkácsy iskola projektje a három ütemben zajló építési beruházás mellett ezzel az eszközbeszerzési elemmel teljes.  Egyházi Viktorné a délelőtti sürgés-forgást, bútorhordást látva, mosolyogva mondta, örömteli, hogy az iskola nemcsak épületeiben bővül és újul meg, hanem berendezésében és eszközeiben is gazdagodik. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!