Október 10-én jön a végeleges helyi járatú autóbusz-menetrend


2011-09-28 18:20:12  | cikk: mo  | 


Október 10-én jön a végeleges helyi járatú autóbusz-menetrend főképe
Pápa Város Önkormányzatának gazdasági bizottsága elfogadta a Bakony Volán Zrt. október 10-én életbe lépő, újból módosított helyi járatú autóbusz-menetrendjét, mely tartalmazza azokat a változtatásokat, melyeket egyrészt lakossági igények, másrészt a szeptemberi utasszámlálás összegzése nyomán dolgozott ki a társaság. 
Az augusztus 4-én, a színházépületben tartott lakossági fórumon a tókertben élők hangot adtak a július 4-én életbe lépett új menetrenddel kapcsolatos problémáiknak. Meghatározó észrevétel volt a fórumon a kórházba történő eljutás kérdése, illetve felmerült a vasúti menetrend és a helyi autóbusz-közlekedés hatékonyabb összehangolása is. 
Redling József pápai forgalmi üzemvezető arról tájékoztatott, nem minden, de több járat esetében történtek változások. Egyes autóbuszjáratok menetrendjében csupán időpont-módosítás történt, lesz olyan, amelynél a közlekedési napokban várható változás, de akadnak olyan járatok is, melyeknél útvonalkorrekciót eszközöltek. Ilyen módosítás történt például a 7-9 és a 7-10-es vonalak esetében: az autóbuszok egy része a Jókai utcán, a kórházat érintve közlekedik – fogalmazott az üzemvezető. Nagyobb volumenű változás például az is, hogy a 3-as vonalon új járat beállítását látták szükségesnek. A Bakony Volán Zrt. új vezérigazgatója, Heizer János hozzátette, a Tarczy Lajos Általános Iskola kérésére a megújult menetrend összeállításánál figyelembe vették az oktatási intézmény csengetési rendjét. Ezenkívül a Vasútállomásról közlekedő járatokat igyekeztek összehangolni a MÁV menetrendjével. 
Redling József hangsúlyozta azt is, a lehető legtöbb fórumon megragadják az alkalmat, hogy az október 10-én életbe lépő helyi járatú autóbusz-menetrendet közöljék, segítve az utazóközönség tájékozódását. Az új menetrend és a változásokat tartalmazó menetrendi tájékoztató hamarosan elérhető a Bakony Volán Zrt. honlapján, Pápa város hivatalos weblapján, a helyi médiában és az egyes autóbusz-megállókban. 
A forgalmi üzemvezetőtől megtudtuk azt is, az új menetrendi tájékoztató füzet már a nyomdában van, megjelenése után megvásárolható a korábban megszokott helyeken. Természetesen a társaság tartja magát korábbi ígéretéhez, mely szerint a régi, 2011. július 4-e után vásárolt – elavult – menetrendi tájékoztató füzetet térítésmentesen kicserélik.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!