Tűzriadó-gyakorlat a Pápai Kóterben


2011-09-28 13:25:14  | cikk: mo  | 


Tűzriadó-gyakorlat a Pápai Kóterben főképe
A Pápai Kóter Turistaszálló 2011. július 1-jén nyitotta meg kapuit a Pápára érkező vendégek előtt. Mint minden intézményben, a kollégiumból lett szállóban is szükség van tűzvédelmi szabályzatra, illetve tűzriadó esetén kiürítési tervre. A Pápai Kóterben - az ide érkező vendégek biztonsága érdekében - két tűzoltó felügyelete mellett zajlott a kiürítési terv gyakorlása, melyhez nagy segítséget nyújtott a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola, hiszen az intézmény 115 diákja imitálta a szállóvendégeket.
A turistaszállóban három szinten összesen 110 férőhely áll a vendégek rendelkezésére. A tűzvédelmi szabályzatban a szálló jelenlegi kapacitásának kiürítését hat percben állapították meg, ezért volt szükség a tűzriadó begyakorlására, hogy megbizonyosodjanak arról, kiüríthető-e az épület ennyi idő alatt – tudtuk meg Molnár Pétertől, a Pápai Kóter munka-és tűzvédelmi megbízottjától. 
A rövid eligazítás után a diákok elfoglalták a harmadik és a második szinten lévő szobákat, majd a vészcsengő megszólalása után higgadtan, de tempósan az szálló előterébe siettek. A tűzriadó terv gyakorlása sikeres volt.
A szabályzatban foglalt hat perc helyett a turistaszállót 2 perc 4 másodperc alatt sikerült kiüríteni. A gyakorlatról jegyzőkönyv is készült, melyet fotókkal dokumentáltak – adott tájékoztatást a gyakorlat eredményéről Karácsony-Margl Melinda, a szálló vezetője.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!