Visszavonult a világbajnok


2009-11-23 16:44:00  | cikk:  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Visszavonult a világbajnok főképe
Szombat este ünnepélyes keretek között hátat fordított az aktív versenyzésnek városunk Kick Boksz világbajnoka, Kasza László. Az Arany Griff Szálló tükörtermében családtagok, barátok, sportolók, sportvezetők tisztelegtek a SPORTOLÓ előtt, aki a meghatottságtól többször is alig jutott szóhoz.

- Ezen az estén szeretnék egy olyan dologtól búcsút venni, amihez a legjobban értek. A versenyzés, a küzdelem olyan szerves részét képezte az életemnek, amit más nem pótolhat. Voltak életemnek nehéz szakaszai, amiken a sport és a küzdeni akarás segített át. Ezalatt a 22 év alatt elmondhatom, hogy megjártam a mennyet és a poklot is, voltam megalázott, vert ellenfél, de világbajnok is. Sajnos versenyzői pályafutásomat több sérülés is hátráltatta, de a családtagok, barátok, sporttársak segítettek abban, hogy ezekből a sérülésekből testileg és lelkileg is felépüljek. 39 évesen világbajnoki címemmel versenyzői pályafutásom csúcsára értem, itt az idő, hogy mások vigyék tovább a pápaiak hírnevét. Sokan támadják ezt a sportágat, de véleményem szerint a küzdősport, a harcművészet emberségre nevel, megtanítja az emberi értékeket képviselni. Holnaptól kezdve az a dolgom, hogy minden gyermek, junior, felnőtt versenyzőt legalább 40 éves koráig versenyeztessem, edzeni segítsem.

Hernádi Tamás, az egykori Sportigazgatási és Sportszervezési Társulás elnöke pályafutása során több alkalommal egyengette a Fighting Force SE és ezáltal Kasza László útját. Az azóta már nyugdíjba vonult sportvezető meghatottan méltatta a sportembert.

- Kezdetektől figyelemmel kísértem az egyesület és László tevékenykedését. Az elmúlt időszakban a küzdősportok széles skáláját honosította meg városunkban és ismertette meg ezeket a fiatalokkal és a város polgáraival. Az ünnepeltet több szempontból is példaképként állíthatjuk a fiatalok elé, igazi sportoló, hiszen eredményeit nem érhette volna el kitartó edzésmunka, sportágszeretet és sportszerű életmód nélkül. Rendezvényszervezőként is maradandót alkotott, alig múlt el úgy év az elmúlt 15-20 évben, hogy ne hozott volna színvonalas gálát városunkba.

Az estét megtisztelte városunk polgármestere, dr. Kovács Zoltán is, aki Pápa város nevében köszöntötte a versenyzőt.

- A város elismerését már korábban átadta részére, amikor Pro Publico díjban részesítette. Annyi mindent tett ezért a sportágért, hogy ha valahol szóba kerül ez a sport, akkor Kasza László nevét említik először. Azt gondolom, hogy aki a ringben, sportszervezésben ilyen akaraterővel küzdött, az élet további területén is megtalálja a helyét.

A beszédeket követően ünnepélyesen visszavonultatták a világbajnoki kesztyűt, ami egy olyan ládába került, melynek lakatjához nincs kulcs. A Lombard Pápa vezetőedzője, Véber György is ellátogatott az évzáróra, aki egy Lombard mezt ajándékozott a világbajnoknak. A vacsora után fergeteges karaoke buli vette kezdetét, amely mindenki számára örök emlék marad.

Kasza László legjobb eredményei:

Hong Lung Ch'uan Tao Kung Fu kétszeres küzdelmi stílusbajnok, 1992 Gölle, 1993 Kaposvár

Hong Lung Ch'uan Tao Kung Fu egyéni formagyakorlat országos bajnoki ezüstérem, 1994 Kaposvár

Thai Box kupagyőztes, 1995 Szigetszentmiklós

I.S.K.A. Kick Box Magyar Bajnok, 2007 Bordány

I.S.K.A. Kick Box világbajnok, 2008 Csehország

Hong Lung Ch'uan Tao Kung Fu egyéni formagyakorlat országos bajnok, 2009 Pápa

I.S.K.A. Semi-Contact Kick Box Európa-bajnoki ezüstérmes, Róma 2009

I.S.K.A. Light-Contact Kick Box Európa-bajnoki bronzérmes, Róma 2009

I.S.K.A. Tradicionális formagyakorlat Kick Box Európa-bajnoki 6. hely, Róma 2009

Haraszti Gábor

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!