A takarítás világnapja a Csókai Óvodában


2011-09-27 17:25:35  | cikk: Babos Petra  | 


A takarítás világnapja a Csókai Óvodában főképe
A takarítási világnap nem köthető konkrét dátumhoz, szeptember 20-ához közeli hétvégén ünneplik. Így tettek szeptember 23-án a Csókai Óvodában, ahol nagy hangsúlyt fektetnek az óvónők a környezeti nevelésre. Tunnerné Búzás Éva óvodavezető hírportálunknak elmondta, a nevelési év első jeles napját szeptember 23-án tartották, amikor is a takarítás világnapját ünnepelték. Már a kora reggeli játékidőben „takarítást” játszottak, mosogattak, rakodtak, mostak, vasaltak a gyerekek, hogy a csoportszobák is csinosabbak legyenek. - Az udvar sem maradt takarítás nélkül, hiszen a betonozott részeket sepregették, a füves, kavicsos területet gereblyézték a kicsik. A tanösvény gyomnövényeit és a leveleket dömperekkel fuvarozták a komposztálóhoz. Ebédig tartott a dézsák és virágtartók takarítása, s közben szorgosan segítettek a tavaszi virághagymák és árvácskák ültetésében és locsolásában is. Előző napon két csoport a Várkertben örökbefogadott hársfát látogatta meg, a másik két csoport pedig a Kisligetben örökbefogadott két ágyásba ültette bele az örökzöld növényeket és az árvácskákat. A sokféle tevékenykedés mindazt a célt szolgálta, hogy érezzék a gyerekek, milyen jó dolgozni azért, hogy környezetünk szépségét, tisztaságát megőrizhessük és gyönyörködhessünk benne - mondta Tunnerné Búzás Éva. Az óvoda legközelebb, október 4-én az állatok világnapját ünnepli.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!