Pápai horgászcsapat készülhet a Klubcsapatok Világbajnokságára


2011-09-27 14:34:19  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: www.haldorado.hu  | 


Pápai horgászcsapat készülhet a Klubcsapatok Világbajnokságára főképe
A sukorói versenypálya adott otthont idén a Klubcsapatok Országos Bajnokságának. A bajnoki cím megszerzésével a győztes csapat elnyerte az indulás jogát a Klubcsapatok Világbajnokságán, melyet 2012. júniusában Portugáliában rendeznek. A 19 csapatos mezőnyben ott volt a Katus Gyula, ifj. Katus Gyula, Marosi László, Liska Zoltán, Kiss Róbert alkotta pápai Katus - Elekthermax Horgászegyesület is. A háromnapos verseny a vártnál is szorosabb eredményeket hozott, még az utolsó versenynapon sem volt biztos a győztes csapat kiléte.
- Az első forduló négy órája alapján a harmadik helyet szereztük meg 18.760 gramm összteljesítménnyel – emlékezett vissza Kiss Róbert. A megbeszélteknek megfelelően az Angliában népszerű, úgynevezett slideres horgászatot választottuk, ami csúszó-úszós horgászatot jelent, ez a technika keszeg kifogására ideális.
A pénteki nap után az első hat csapat mindössze két pont különbségre állt egymástól. A második nap sem hozott megnyugtató előnyt egyik gárdának sem, a pápaiak ismét a harmadik helyen zártak 16.770 grammal, összesítésben azonban sikerült egy helyet előrelépni, ami biztató volt a zárónapra nézve. A bizakodás nem is volt hiábavaló, hiszen a szélsőséges időjárási körülmények ellenére a harmadik fordulóban a Katus - Elekthermax HE csapata 25.910 grammal nemcsak megnyerte a vasárnapi kört, hanem 61.440 grammos összfogással az összetett első helyet is megszerezte. Ennek értelmében a 2012-es Klubcsapatok Világbajnokságán a Katus - Elekthermax HE csapat tagjai képviselhetik Magyarországot.
- Nem számítottunk az esélyesek közé, de természetesen ez egy óriási eredmény – folytatta Kiss Róbert. A megfelelő technika mellett a siker kulcsa az volt, hogy tudtuk segíteni egymást, hiszen egy összetartó, baráti társaság vagyunk. Nehéz megjósolni mik az esélyeink a portugáliai vb-n, az éghajlat miatt más típusú halakra kell majd horgásznunk, de mindent meg fogunk tenni, hogy szép emlékekkel gondolhassunk vissza a világversenyre.
Az ob-t követően egy újabb sikerről számolhatunk be, ugyanis a pápaiak sikerrel vették a vasárnapi Akali-kupát. A közel 30 fővel megrendezett kétfordulós, profi horgászversenyen Kiss Róbert mindössze 40 grammal maradt le az első helyről, a második hely mellett még egy pápai sikert könyvelhettünk el a nap végén, Pintér István ugyanis harmadik helyen végzett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!