Barokkba öltözött pápaiak Balatonfüreden


2011-09-27 13:25:13  | cikk: mo  | 


Barokkba öltözött pápaiak Balatonfüreden főképe
Hétvégén tartották, immár hatodik alkalommal a Romantikus reformkor - séta a századok között elnevezésű kulturális és hagyományőrző programsorozatot Balatonfüreden. Az esemény csúcspontja és leglátványosabb része ezúttal is a korhű ruhákba öltözött, zenészekkel, huszárokkal és hintókkal kiegészülő, a Szent István tértől a Balaton-partra tartó felvonulás volt. A közel két kilométeres sétát a Pápai Platán Kft. alkalmazottai, a Várkertfürdő és a Tourinform képviselői valamint a pápai Polgármesteri Hivatal – élén dr. Áldozó Tamás polgármesterrel – lelkes tagjai is teljesítették.
Mészárosné Varga Veronika, a pápai Esterházy-kastély intézményvezetője elmondta, a gyermekekkel együtt 18 fő képviselte Pápa városát a nem mindennapi eseményen. Céljuk természetesen a város és nevezetességeinek népszerűsítése volt. M. Varga Vera megjegyezte, bár közel 100 év van az Esterházy-kastély által képviselt kései barokk és a reformkor között, a két kor viselete mégis nagyon hasonlít egymáshoz. A kései barokk divatjára jellemzőek voltak a drága kelmék; a bársony, a brokát, míg a reformkorban a nők már egyszerűbb viseletben jelentek meg, egyszerűbbé váltak az anyagok és nem hordtak parókát sem – fogalmazott a kastély vezetője.    
Nem ez volt az első alkalom, hogy barokk ruhás pápaiak tűntek fel a népszerű balatoni nyaralóhelyen. Az Esterházy-kastély ünnepélyes megnyitója előtt is hasonló módon népszerűsítették városunkat és annak látványosságait, s hívták fel a figyelmet a kastély közelgő, újbóli megnyitására.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!