A házassághoz vezeti vissza a családokat - Házaspárok útja Pápán


2011-09-26 10:33:56  | cikk: mo  | 


A házassághoz vezeti vissza a családokat - Házaspárok útja Pápán főképe
Sokan összegyűltek tegnap este a Szent József kápolna hátsó kertjében, ahol Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Kar családreferense szentelte fel az országban ritkaságnak számító Házaspárok útját. A Házaspárok útja nem más, mint a Keresztút analógiájára készült, 15 állomásból álló sétaút. A 15 állomás a házasság fontos eseményeit, feladatait, nehézségeit és korszakait jeleníti meg. Ösztönzést ad arra, hogy a párok életük egyes mérföldkövein elgondolkodjanak és beszélgessenek egymással. Megállva a stációképek előtt időt szentelnek egymásnak, elcsendesednek, s erre a csendre nagyon nagy szükségünk van – véli a püspök – , soha annyira, mint manapság – fogalmazott az országos családreferens.
Bíró László hangsúlyozta azt is, a Házaspárok útja megáldásával emberekért, házasságokért imádkozunk. 
- Sokszor az a baj, hogy nem gondolkodunk, nem csendesedünk el, és így kihűl a házasság. A házasok útja, tulajdonképpen a házassághoz kívánja visszavezetni a családokat. A sétaút egy meditatív imádsághoz vezető, elgondolkodtató képsor kíván lenni.Ebben az évben pedig különösen jelentős visszhangja van a Házaspárok útja kialakításának, hiszen a tábori püspök szerint a Családok Évének fontos célkitűzése, hogy maradandó intézményeket hozzunk létre. A Szent József Kápolna ezzel maradandó emléket állított a Családok Évének – tette hozzá Bíró László. 
Salgó Ferenc kanonok plébános üdvözölte a kezdeményezést, mely Buzásné Patyi Judit és családja nevéhez fűződik. A kezdeményezésből mára megvalósult a Házaspárok útja melyhez számos katolikus és más egyházközségben élő hívő jelentős anyagi segítséggel járult hozzá. A kezdeményezés keretében épült fel a lourdes-i barlang mintájára készült Mária-szentély is, amely megfelezi a sétautat, és elcsendesedésre készteti a párokat, hangsúlyozva a Szent Család segítő erejét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!