Rajzverseny, baranta-bemutató, zenés-táncos műsorok - Színes programok a játszótéri napon


2011-09-25 07:23:41  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Rajzverseny, baranta-bemutató, zenés-táncos műsorok - Színes programok a játszótéri napon főképe
A kellemes, késő nyári időnek köszönthetően sokan kilátogattak tegnap délután az Aegon játszótéri napra a volt Kilián lakótelepre. A pörköltfőző verseny és a labdarúgó mérkőzések eredményhirdetése után a Weöres Sándor Általános Iskola tanulóié lett a színpad, majd a Hét Csillag Egyesület baranta-bemutatóját nézhették meg az érdeklődők. A kispályás labdarúgó torna díjait Unger Tamás alpolgármester, önkormányzati képviselő és Asbóth Sándor, az Aegon Biztosító pápai ügynökségének vezetője adta át. Az iskolások körében a legjobban a Weöres Sándor Általános Iskola teljesített, őket követte a Munkácsy Mihály Általános Iskola, a dobogó harmadik fokára pedig a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola csapata álhatott. A felnőtt kategória legjobbja az Aegon csapata lett, őket a Pápa Város Önkormányzata, majd a Kilián Lakótelep csapata követte.
A pörköltfőző versenyen 18 csapat mérhette össze gasztronómiai tudását, amit három tagból álló zsűri bírált. Az eredmények a következőképpen alakultak. Első lett a Tökös Weörös, második a KOKO Gym, harmadik a Sanyi és a Kiliányok, különdíjas pedig a Mormonok és a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium csapata lett.
- A Tökös Weöres csapat szülőkből és az iskola tanáraiból állt össze első alkalommal. Dekorációnkat a szülőkön kívül Horváthné Bátor Mária készítette nagy sikerrel. A pörkölt egy teljesen hagyományos módszerrel készült, piros és erős paprikával, paradicsommal, s persze egy kis vörösborral. Az összes pörköltünk elfogyott, reméljük, sokkal hozzájárulhattunk az óvoda és a bölcsőde játékkészletének bővítéshez, a három intézmény közötti jó kapcsolat érdekében - mondta el Horváth Attila szervező, a Weöres Sándor Általános Iskola igazgatója.
A Pápai Fúvósok Egyesületének térzenéje után Unger Tamás alpolgármester, önkormányzati képviselő köszöntötte a szép számban megjelenteket. Mint mondta 2003-ban szervezték meg először a játszótéri napot, s akkor még nem is gondolták, hogy a kilencedik egy igazi családi eseménnyé válik.
- A rendezvényen mindenki számára igyekeztünk olyan programot összeállítani, ami kellemes kikapcsolódást tud nyújtani így szombat délutánra. Az esemény kinőtte magát, hiszen nemcsak erről a városrészről érkeztek látogatók. Az idei Aegon játszótéri nap több újdonságot is hozott magával, hiszen ez volt az első alkalom, amikor jótékonysági pörköltfőző versenyt, karaoke-t és az iskola, illetve az óvoda bemutatkozását is lehetővé tettük - tette hozzá Unger Tamás.
A délután hátralevő részében kézműves játszóházi foglalkozásokon szórakozhattak a gyerekek, de számos zenés-táncot produkciót is megtekinthettek az egykori Kilián lakótelepre látogatók, többek között a Vadvirág Néptáncegyüttes, a KOKO-Gym Küzdősport Egyesület, a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium tanulóinak műsorát, a Batyu Színház előadását, valamint a Megafon Zenei Egyesület összeállítását.
- Hat kreatív csoporttal érkeztünk a lakótelepi napra, az óvónőkkel és a Weöres iskola tanítóival. A gyerekek rengeteg apróságot készíthettek, nyakéket, ajtódíszt, szélforgót, de arcfestésre is volt lehetőség, melyre idén sokan jelentkeztek. Kipróbálhatták a gyep sít, a gólyalábat és kockákon járhattak. Rajzversenyt is hirdettünk, melyen tizenhárman indultak - mesélte el Horváthné Bátor Mária, a városi alsós munkaközösség vezetője.
A Batyu Színház első ízben lépett fel Pápán. Seder Gábor, a társulat egyik tagja elmondta, hogy a Batyu Színház 2005-ben alakult, s azóta számos gyermekelőadást vittek színpadra, melyekkel járják az országot. A szegény ember gazdagsága című igaz mese a vagyonról és a boldogságról valamint a szerelemről szólt.
Az egész napos rendezvény Koós János és Dékány Sarolta műsorával, majd nosztalgia karaokeval zárult.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!