Időutazás a klasszicizmusba


2011-09-25 07:15:31  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Időutazás a klasszicizmusba főképe
A Paderborn-i Német-Magyar Baráti Társaság és a Pápai Platán Nonprofit Kft. közös szervezésében ma este 18 órától az Osnabrück-i Egyetem Collegium Musicum zenekara tartott koncertet a Ferences templomban. A város nevében Unger Tamás alpolgármester köszöntötte a megjelenteket először magyarul, majd németül is.
-  Meggyőződésem, hogy a mai hangversenynek ennél jobb helyszínt nem is találhattunk volna, hiszen a városban köztudott, hogy a Barátok temploma már nagyon sok hasonló koncertnek adott eddig helyet. A csodálatos kulisszák között azoknak a koroknak a hangulatát idézzük ma fel, amikor ezek a zeneszámok megíródtak. A vizuális élmény mellé zenei élmény párosul, így ma tökéletes képet kaphatunk arról, milyen is lehetett abban a korban zenét hallgatni, s ezt a koncertet egyfajta időutazásként is megélhetjük - fogalmazott az alpolgármester.
Az Osnabrück-i Egyetem Szimfonikus Zenekarából a 2005/06-os téli szemeszter során vált ki a Collegium Musicum zenekar. Az együttes túlnyomórészt zenetudományt tanuló diákokból és az iskola öregdiákjaiból valamint az egyetem zenetanáraiból áll. Repertoárjukban nagy hangsúlyt kapnak a vonószenekarra írt művek, melyet az egyéni koncertek és a négy évszázadnyi kamarazenekari irodalom egészít ki.
Claudia Kayser-Kadereit karmester vezetésével a fiatal kamarazenekar Farkas Ferenc, Antonio Salieri, Joseph Haydn, Csajkovszkij és Arthur Honegger ismert, templomba illő műveit játszotta el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!