Felejthető mérkőzésen gólnélküli döntetlen a Vasas ellen


2011-09-24 20:38:55  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Felejthető mérkőzésen gólnélküli döntetlen a Vasas ellen főképe
Egy fájdalmas szombathelyi vereség és egy kiütéses kupasiker után az OTP Bank Liga 10. fordulójában a Vasas ellen folytatta a bajnoki menetelést a meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtó Lombard Pápa. Amennyiben csak a statisztikát vesszük alapul, a hazaiak várhatták kedvezőbb előjelekkel Németh Ádám kezdő sípszavát, hiszen eddig nyolc alkalommal találkoztak a felek az első osztályban, a mérleg három döntetlen és öt Lombard győzelem. Rendhagyó volt a találkozó, hiszen Ferenczi István és Bárányos Zsolt is korábbi kenyéradója ellen lépett pályára. A pápaiaknál Véber György nem számíthatott az eltiltott Présinger Ádámra, a védelem bal oldalán Lasha Totadze játszott, helyét Dlusztus András vette át, aki felgyógyult korábbi sérüléséből, Nagy Sándor a héten lázas beteg volt, így ő csak a kispadon foglalt helyet.
Lovrencsics helyzete volt az első esemény a derbin, a 12. percben Totadze beadását csúsztatta centikkel a bal kapufa mellé. A 24. percben Szűcsnek akadt dolga, Ganugrava adta el a labdát, ami így Farkas Balázs elé került, a középpályás próbálkozását a pápai hálóőr vetődve hárította. Ezzel nagyjából minden fontos mozzanatról szót ejtettünk, gyatra első 45 percet láthattak a kilátogatók. A második félidő nyolcadik percében a csereként pályára lépő Nagy Sándor adta be a labdát, melyet Ferenczi pörgetett fölé. Az 55. minutumban meleg perceket élt át a hazai csapat, Dajic cselezte magát egészen az alapvonalig, majd középre tálalt, szerencsére a hosszún senki nem érkezett. A 63. percben a meccslabda maradt ki, egy megpattanó beadás egy védőről Ferenczi elé került, aki négy méterről fejelhetett, a bal sarokba tartó bólintását Ilizi hatalmas bravúrral szögletre tolta. A végére maradt még egy Maric szabadrúgás és egy Szabó lövés, ám ezek sem jelentettek komoly veszélyt Ilizi kapujára. Összességében elmondható, hogy igazságos eredmény született, bár a Lombard két ziccert is elpuskázott, így a mieink inkább vesztettek két pontot, mint egyet nyertek.

Véber György: Az első félidei játékunk értékelhetetlen, eltotyorogtunk 45 percet. A második játékrészben sikerült némiképp váltani, fölénybe is kerültünk, de a helyzeteinknél az utolsó döntéseink rosszak voltak. Ahhoz, hogy meccset nyerjünk, gólt kellene rúgnunk, az összkép alapján nem érdemeltünk győzelmet.

Marijan Vlak: Fontos volt számunkra a mai mérkőzés, jelen helyzetünkben minden pont nagyon kell a kiesés elkerülése érdekében. Tudtuk, hogy egy technikailag jól képzett csapathoz látogatunk, labdabirtoklásban fölénk kerekedett a Lombard Pápa, helyzeteik voltak, igaz nekünk is, amik sajnos kimaradtak.

Lombard Pápa – Vasas-Híd 0-0

Perutz Stadion, 2000 néző, v.: Németh Ádám (Tóth, Szalai)

Lombard Pápa: Szűcs, Dlusztus, Rodenbücher, Totadze, Horváth, Farkas (’46 Nagy), Maric, Ganugrava (’73 Szabó), Puri, Lovrencsics (’53 Quintero), Ferenczi,

Vasas-Híd: Ilizi, Kulcsár (’59 Jokic), Kovács, Gáspár, Sütő, Simic (’46 Beliczky), Mehmedagic, Bárányos (’81 Ferkó), Farkas, Kasali, Dajic

A mieink október elsején Zalaegerszegre látogatnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!