Kilencedik évadát kezdte meg a 12-es Színkör


2011-09-24 17:09:42  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Kilencedik évadát kezdte meg a 12-es Színkör főképe
Szeptemberben nem csak az iskola kezdődik el, a kisközösségek is erre a hónapra időzítik évadkezdésüket. Borbély Lajos művésztanár kilenc évvel ezelőtt indította útjára a nyári Művésztelep alkotóiból továbbálmodott 12-es Színkört. S hogy miért éppen ezt a nevet kapta az amatőr művészeket összefogó kezdeményezés? Mert akkor éppen - szám szerint - pont 12 fő vett részt az alkotótevékenységben.
A mai évadkezdő alkalomnak az impozáns Somogyi József Galéria adott otthont és a karakteres arcú Katona György festőművész volt a 12-es Színkör modellje. Minden évadban egy-egy különleges modell kerül az amatőr művészek ceruzája alá, így az előzőekben a zenészek és a sportolók voltak porondon, az idei sorozatban pedig a képzőművészek ülnek modellt. Borbély Lajos nevetve tette hozzá, lehet, hogy a következő évadban a riportereket kéri fel modellnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!