A szépkorúakat köszöntötték a parancsnokságon


2011-09-23 18:36:29  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


A szépkorúakat köszöntötték a parancsnokságon főképe
A nyugdíjas tűzoltókat köszöntötték ma Pápa Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságán. A kellemes hangulatú rendezvényen Unger Tamás alpolgármester képviselte a fenntartó intézményt. A találkozó a hagyományoknak megfelelően a Himnusz eléneklésével kezdődött, majd Csillag István megbízott parancsnok üdvözölte a szépkorú tűzoltókat. A rövid, de annál tartalmasabb köszöntő során az elmúlt év jelentősebb eseményei mellett a külkapcsolatok fejleményeiről és a távlati tervekről, célokról is beszélt a megbízott parancsnok. Elsőként a személyi változásokról számolt be.
- 2011. június 15-i hatállyal az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főigazgatója, dr. Bakondi György altábornagy Németh Tamást, a Pápai Tűzoltóság parancsnokát kinevezte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójává, így június 16-án Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete engem bízott meg egy évre a parancsnoki beosztás ellátásával, amit nagy megtiszteltetésnek érzek és a legjobb tudásom szerint fogom ellátni ezt a tisztséget. További változások még, hogy Kovács Péter tűzoltó százados, aki korában a tűzmegelőzési osztály vezetője volt, augusztus 15-i hatállyal áthelyezésre került Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába, mint tűzoltó felügyelő, az ő helyét jelenleg szintén megbízással Horváth Sándor megbízott tűzmegelőzési osztályvezető tölti be - mondta Csillag István.
A megbízott parancsnok a 2011-es év legfontosabb adatait is ismertette a megjelentekkel. Több, mint 15 fő vett részt 2011-ben fakitermelői tanfolyamon, emellett a tűzvizsgálói tanfolyamot 2 fő végezte el és az új vízszállító gépjármű szivattyúkezelői vizsgáját 9 fő tette le szeptemberig. Az elmúlt néhány évet a fiatalodó állomány jellemzi, hiszen a jelenleg Pápán szolgáló 66 fő tűzoltóból 37 fő került 2005 után állományba. A pápai parancsnokság jó kapcsolatot ápol a kovásznai és a schwetzingeni tűzoltókkal. 2011 szeptemberéig 232 tűzesethez, 116 műszaki mentéshez és 35 téves jelzéshez vonultak ki tűzoltóink.
A rendezvény folytatásában a beszélgetésé és a parancsnokságon megélt kellemes emlékeké volt a főszerep. Délben az amúgy is kitűnő alaphangulatot Fusz Róbert tűzoltó mesterien elkészített pörköltje fokozta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!