Győzni kell a Vasas ellen


2011-09-23 11:19:08  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Győzni kell a Vasas ellen főképe
A labdarúgó NB I soron következő, 10. fordulójában szombaton 18 órától a Lombard Pápa a Vasas-Híd csapatát fogadja. A mieink eléggé rapszodikus teljesítményt nyújtanak, múlt héten egy már megnyert meccset engedtek ki a kezükből – a Haladásé lett a három pont – ahhoz, hogy a tabella első felében meg tudja szilárdítani helyét a Lombard, hazai közönség előtt mindenképpen le kell győzni a fordulóról-fordulóra magára találó angyalföldieket. Ami a vendégeket illeti, a piros-kékek pocsékul kezdték a szezont, a hetedik fordulóig kellett várniuk az első győzelemre, a Ferencváros legyőzése mellett négy döntetlen és négy vereség áll a nevük mellett, mellyel a 13. helyet foglalják el. Több szempontból is érdekes lesz a holnapi 90 perc, hiszen nyári távozása után első alkalommal tér vissza Pápára a csapat korábbi karmestere, Bárányos Zsolt, Ferenczi István épp Angyalföldről tette át a székhelyét Pápára, illetve Marijan Vlak segítője az az Urbán Flórián, aki 2008-ban a Lombard Pápa vezetőedzője volt. Bárányos Zsolt csak a három ponttal lenne elégedett.
- Nagyon szép emlékeim vannak a két és fél éves pápai pályafutásomról, jó lesz visszatérni és azon a pályán játszani. Nehéz mérkőzés lesz, hiszen a Lombard nagyon labdabiztos csapat, jól tartják a labdát. Véber György jó csapatot rakott össze, a gárdát jó játékosok alkotják, de nekünk nagyon kellene már a három pont. Örülök, hogy nem délután háromkor kell pályára lépnünk, a meleg rányomta a bélyegét az előző meccsünkre is, a mostani esti hat órás kezdés ideális.
Véber György szintén a három pont megszerzésében reménykedik, a hétközi 10-0-ra megnyert kupameccs remélhetőleg helyretette csapata önbizalmát.
- Nincs mese, szombaton nyernünk kell - nyilatkozta a mester a megyei napilapnak. Rá kell kényszeríteni az akaratunkat a Vasasra, és végig uralnunk kell a mérkőzést. Jó jel, hogy a hétközi kupafordulót jól vettük, a csapat annyit adott ki magából, amennyi a magabiztos győzelemhez elég volt. Úgy láttam, élvezték a játékot, és több olyan játékosom is gólt rúgott, akitől ezt várjuk.
A Győrszemerén megsérült Lovrencsics Gergő holnap ott lesz a pályán, Présinger András eltiltását tölti, a védelem bal oldalán a tervek szerint Lasha Totadze kap lehetőséget, hiszen Dlusztus András felgyógyult korábbi sérüléséből.

A 10. forduló további párosításai:
szeptember 23., péntek
Videoton-ZTE

szeptember 24., szombat
Kaposvár-DVSC
Újpest-Haladás
Paks-Pécs
Siófok-Honvéd

szeptember 25., vasárnap
KTE-FTC
DVTK-Győr

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!