Az új Munka törvénykönyve ellen tüntettek


2011-09-21 19:30:32  | cikk: mo  | 


Az új Munka törvénykönyve ellen tüntettek főképe
Az új Munka törvénykönyve tervezete ellen demonstrált több szakszervezet is Pápán. A Vasas Szakszervezeti Szövetség – ahogy mondták – országos „roadshow”-jához csatlakozott a Húsipari Dolgozók Szakszervezete valamint a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete, és közösen gyűjtöttek aláírásokat a Kossuth utcán a kormány készülő Munka törvénykönyve tervezete ellen. Molnár Ákos, a Vasas Szakszervezeti Szövetség regionális ügyvivője elmondta, céljuk az, hogy fellépjenek a készülő tervezet ellen és az aláírásgyűjtéssel megmutassák, mekkora az ellenállás az intézkedésekkel kapcsolatban.
- A Vasas Szakszervezeti Szövetség elfogadhatatlannak tartja, hogy a magyar állampolgároknak, különösen csak a bérből és fizetésből élő munkavállalóknak, valamint a nyugdíjasoknak kell a kormány hibás gazdaságpolitikája miatt kialakult költségvetési hiányt és államadósságot megfizetni – állítja a szövetség.
A demonstráció keretében szervezett sajtótájékoztatón kiderült, a szakszervezetek tiltakoznak - többek között - a munkanélküli járadék folyósítási idejének 90 napra történő korlátozása, a hitelválságra kidolgozott megoldások, a nyugdíjakat érintő intézkedések, valamint a próbaidő 6 hónapra történő emelése ellen.
Molnár Ákos elmondta azt is, az aláírásgyűjtésen Pápán is nagy volt az érdeklődés. A petíció ma már közel 60.000 aláírást tartalmaz, melyet a későbbiekben a kormány elé kívánnak tárni.
- A Vasas Szakszervezeti Szövetség az ország mintegy 250 gazdasági társaságánál képviseli csaknem 30.000 munkavállaló érdekeit, a szövetséghez tartozó 10.000 nyugdíjas tagokat és több száz szakképző iskolában tanuló diákot – tudtuk meg a sajtótájékoztatón. 
A demonstrációt aláírásával támogatta Kerecsényi Zoltán, a Petőfi Asztaltársaság ügyvivője és Gőgös Zoltán Mszp-s országgyűlési képviselő.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!