Ajándékokat osztott a PÁNKE


2011-09-20 17:33:48  | cikk: mo  | 


Ajándékokat osztott a PÁNKE  főképe
Közel 100 csomagot készített a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete (PÁNKE) a mai napra, melyeket a Kossuth utcán, illetve a kórház gyermekosztályán osztott szét a gyermekek között. A játékokat, plüssfigurákat és édességet tartalmazó ajándékcsomagoknak a gyermekek világnapja alkalmából örülhettek az utcán sétáló gyerekek, a PÁNKE ugyanis különös figyelmet szentel minden olyan évfordulónak, alkalomnak, melyek a gyermekekkel vagy a családokkal kapcsolatos. A gyermekek világnapjára ezért nagy gonddal készült az egyesület. A PÁNKE tagjai saját kezűleg készítették el a mintegy 100 db ajándékcsomagot. A kis meglepetések létrejöttét a tagok felajánlásai és két lelkes támogató biztosította.
A PÁNKE elnöke, Krasztel Lászlóné érdeklődésünkre elmondta, az utóbbi hónapok során tagságuk mintegy 10 családdal bővült, így ma már 30 tagcsalád, ezzel együtt pedig több mint 100 gyermek érdekeit képviseli az egyesület.
Krasztel Lászlóné elmondta, legközelebb az Európai Autómentes Napra készülnek. Nem terveznek nagyobb volumenű megmozdulást, de saját örömükre szeptember 22-én sétálnak egyet a városban a Fő tértől egészen akár a Tókertig, babakocsikkal, gyermekeikkel.

Képek:

1954 óta az UNICEF kezdeményezésére szeptember 20-án tartjuk A GYERMEKEK VILÁGNAPJÁt, elsősorban a fejlődő országok gyermekeinek támogatására. E napon felhívást intéznek a világ országaihoz annak érdekében, hogy támogassák és védelmezzék a gyermekek 1959. évi ENSZ-deklarációban megfogalmazott jogait.
Neumann-ház – Irodalmi Szerkesztőség

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!