Pápán is igényelhető az Alaptörvény


2011-09-20 13:09:53  | cikk: mo  | 


Pápán is igényelhető az Alaptörvény főképe
Az Országgyűlés idén április 18-án fogadta el Magyarország Alaptörvényét, amelyet a kormány annak jelentőségéhez méltó módon kíván eljuttatni az állampolgárokhoz. A cél az, hogy Magyarország minden polgára a lakóhelyén is kézbe vehesse és névre szóló formában megrendelhesse az Alaptörvénynek akár az Országgyűlés elnöke aláírásával ellátott ingyenes példányát – adott tájékoztatást Unger Tamás alpolgármester.
Szeptember 1-jétől valamennyi önkormányzatnál, körjegyzőségnél ki kellett alakítani „Az Alaptörvény asztalát”, ahol az állampolgárok egy adatlap kitöltésével személyre szólóan kérhetik az új Alkotmány névre szóló kézbesítését, illetve elolvashatják azt.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium levélben tájékoztatta az önkormányzatokat, hogy az erre a célra felállított asztal miként nézzen ki, mi mindent tartalmazzon, és milyen módon legyen hozzáférhető. Az üveglappal letakart asztalra került maga az Alaptörvény, nemzeti színű zsinórral átkötve, egy toll és az Alkotmány megrendeléséhez szükséges igénylőlapok.
A kritériumoknak megfelelően Pápán is áll „Az Alaptörvény asztala”. A két székkel ellátott asztal a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati irodájában található, de természetesen nemcsak ügyfélszolgálati időben vehető igénybe. Unger Tamás elmondta, az állampolgárok a hivatal ügyfélszolgálati irodájában minden nap 8-16 óráig igényelhetik Magyarország Alaptörvényének egy példányát.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!