Vasárnap Döbröntei Várünnepség - a belépés díjtalan


2011-09-19 19:25:03  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Vasárnap Döbröntei Várünnepség - a belépés díjtalan főképe
49. alkalommal szervezik meg a Döbröntei Várünnepséget szeptember 25-én, vasárnap. A színes programok ezúttal is kellemes kikapcsolódást kínálnak az érdeklődőknek, több helyszínen is: a sportpályán, a Szarvaskő Várromnál, a kultúrháznál és egyéb helyszíneken, mint például a lovas pályánál, a falu végén vagy a buszfordulónál.
Ma délután a rendezvény szervezői, Cseh Lajos, Döbrönte polgármestere és Kovács László, a Döbröntei Várünnepség Hagyományőrzés Alapítvány elnöke folytatott egyeztető megbeszélést az ünnepség zavartalan lebonyolításáért felelős szervek képviselőivel a Pedagógus Művelődési Házban.
- Az idei várünnepségre a belépés díjtalan lesz. Igyekeztünk a programot úgy összeállítani, hogy minden korosztály találjon magának megfelelőt. A program az eddigiekhez hasonlóan a sportpályánál, 10 órakor kezdődik a zenés felvonulással, melyen a veterán autósok és motorosok mellett Sárvár Város Mazsorett Egyesülete és Pápa Város Fúvószenekara működik közre. Az ünnepélyes megnyitó 10 óra 20 perckor kezdődik, majd ezt követően folklór műsorok következnek. A gyerekekről ezúttal sem feledkeztek meg a szervezők, hiszen számos program vár majd rájuk is, többek között a Musical Stúdió Játsszunk együtt című műsorszáma. A Szarvaskő Várromnál az Árpád Nemzetség Hagyományőrző és Kézműves Egyesület bemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők. A lovas pályánál idén is megrendezzük a díjugrató derby-t. A kultúrházban számos kiállítás, mint például néhai Dani Pál festő gyönyörű festményeiből összeállított tárlat, vagy a Makettező Klub kiállítása. A tűzoltó autó, a rendőrségi kommandós és kutyabemutató idén sem maradhat el a rendezvényről. A buszfordulónál Gyimóti Tamás mesterszakács, ételszobrász, valamint a Jákófa Kft. bemutatója lesz látható. Az ünnepség a hagyományokhoz hűen tűzijátékkal, végül pedig a Hobby Együttes műsorával zárul az esti órákban - tájékoztatta hírportálunkat Kovács László.

A egész napos eseményre szeretettel vár minden érdeklődőt a rendező bizottság.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!