Ferenczi gólja kevés volt a győzelemhez


2011-09-18 03:53:22  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Ferenczi gólja kevés volt a győzelemhez főképe
Az OTP Bank Liga 9. fordulójában a Lombard Pápa Szombathelyre látogatott, ahonnan Véber György csapata ponttal, pontokkal szeretett volna hazatérni. A mieink a Szűcs - Nagy S., Rodenbücher, Totadze, Présinger, Farkas A. (Horváth L. ’59.) Ganugrava - Maric, Puri (Tóth G. ’74.) Ferenczi, Lovrencsics (Zulevs ’80) összetételben léptek pályára. Az első félidő nem hozott találatot, hiába próbálkozott a hazai oldalról előbb Kenesei, majd Vujovics, a vendégek részéről pedig Ferenczi és Ganugrava volt a legveszélyesebb, gólnak nem tapsolhatott a mintegy 4000 kilátogató néző. Az 54. percben aztán megtört a gólcsend, Ganugrava jobb oldali beadását Ferenczi három méterről estében lőtte a kapu bal alsó sarkába. A 71. percben hátrányba kerültek a mieink, Présinger Ádám rántotta le a gólhelyzetben lévő Slukát, amiért egyből a piros lapot kapta meg Berger játékvezetőtől. A 77. percben eldönthette volna a három pont sorsát a Lombard Pápa, ám Maric egy nagy szólót követően a felső lécet találta el. Két perccel a lefújás előtt egyenlített a Haladás, Kenesei jobb oldali beadása után a középen érkező Kovács István öt méterről fejelt a kapu közepébe 1-1. Egy minutummal később egyenlő lett a létszám, miután Vujovics is kiállt, hiszen lekönyökölte Rodenbüchert. Sajnos ezzel még nem volt vége a meccs krónikájának, hiszen jött a 92. perc, amikor Kenesei lövését Szűcs kiütötte, majd a kipattanót szintén Kenesei próbálta megszerezni, akit azonban Nagy Sándor a 16-oson belül lerántott. A játékvezető büntetőt ítélt, amelyet a sértett végzett el, s higgadtan az elvetődő kapus helyére, a kapu közepébe lőtt, kialakítva a 2-1-es hazai győzelmet.

Aczél Zoltán: Régen együtt játszottunk Véber Gyurival, most jó barátok vagyunk. Gyuri Magyarország egyik legfiatalabb és legjobb edzője. Ami a meccset illeti: csupán az első 25 percben játszottunk úgy, ahogy szerettem volna, utána a Pápa fölénk nőtt, sok gyenge teljesítmény akadt a csapatban. A szünet után a vendégek ránk erőltették akaratukat, ahelyett, hogy fociztunk volna, ívelgettünk, pedig Oross Marci ekkor már a pályán sem volt. De mindenképpen kiemelem a csapatomat, hiszen Nagy I Gábor és Tóth Péter nélkül is végig akartak a fiúk és hittek a győzelemben. Kovács István beállt és bár nehezen vette fel a játék ritmusát, az utolsó tíz percben megcsillantotta zsenialitását, parádésan futballozott. Kenesei Krisztián kilencven percig önmagához képest gyengén játszott, a 92. percben aztán mégis odaállt a büntetőhöz. Bevallom, én nem tudom, hogy odaálltam volna-e. Mondtam a fiúknak a héten, amit a sors elvett, azt egyszer visszaadja. A székesfehérvári vereséget máris visszaadta a sors, az akarat diadala volt a mai siker.
Véber György: Nehezen tudom normálisan értékelni a találkozót, mindenesetre először is gratulálok a Haladásnak a győzelemhez, amely nem adta fel a meccset, ehhez azonban kellett a végtelen amatőrségünk, ostobaságunk is. Ennél sokkal jobb futballra vagyunk képesek. Az első félidőben taktikai fegyelmezetlenségeket követtünk el, a szünet után viszont 1-0-s vezetésünket követően két-három nagy helyzetünk is volt. Az utolsó öt percre ép ésszel nem lehet válaszolni, az első osztályban ilyen amatőrizmus nem fordulhatna elő, a hibákért súlyos árat fizettünk. Ebben a meccsben bent volt a győzelem lehetősége.

(Az nso.hu nyomán)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!