Sikeres volt az első Sportágválasztó Pápán


2011-09-17 18:44:18  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sikeres volt az első Sportágválasztó Pápán főképe
Míg tegnap elsősorban az óvodásokat és iskolásokat várták a szervezők és egyesületek, ma a nagyközönség számára is megnyitotta kapuit az első Nagy Sportágválasztó Pápán. A 40 egyesület 35 sportága ma is képviseltette magát a Perutz Stadion mögötti területen, ahol ma az egyesületek vezetőinél, edzőinél a két nap tapasztalatairól érdeklődtünk.
Studringer Béla (Pápai SE- Termál): Elég jól felkészültünk erre a két napra, sajnos a medencét nem tudtuk kihozni. Maga a szervezés, az összkép fantasztikus, meglepően jó benyomásaim vannak. Sokan érdeklődtek nálunk, remélem az edzéseken is találkozunk új arcokkal. Pénteken többen voltak, de ma is több érdeklődő volt. Remélem, hogy jövőre is megrendezik Pápán ezt a rendezvényt, mert nagyon hasznos kezdeményezésnek tartom.
Korpics Gábor (Koko Gym KSE): Kicsivel nagyobb látogatottságra számítottunk ma, de a pénteki nap jól sikerült. Szülők is érdeklődtek, a gyerekek is belekóstolhattak az edzések hangulatába, a kivetítőn megtekinthették korábbi meccseinket. Sok szórólap elfogyott, remélem a gyerekedzésekbe 5-6 fiatalt még bekapcsolódik, és akkor már 10 fölötti gyerekcsoporttal büszkélkedhetne az egyesület.
Szegediné Murai Dóra (Black Bunny Rock and Roll Club): Nagyon örülök a kezdeményezésnek, rengeteg iskolás érdeklődött, kicsiktől a nagyokig. Csapatépítésnek is jó volt ez a két nap, sokat nevettük, jól éreztük magunkat együtt. Azért is hasznos volt, mert olyan kérdéseket is kaptunk, amit a honlapunkon nem találnak meg, a bizalomnak jót tett a személyes kontaktus.
Kasza László (Fighting Force SE): Rangos rendezvény volt, tetszett az exposzerű felépítés,, körülbelül 60-an meg is látogatták a sátrunkat. Különböző szabályrendszerben játszottunk kicsikkel és nagyokkal. Annyiból szerencsés vagyok, hogy a sportkarate alatt a kick-bokszot, a thai-bokszot és a kung-fu-t is oktatom, tehát aki hozzám ellátogat, több szakágat is kipróbálhat egy egyesületen belül 26 év tapasztalatával. Régen láttam sok ilyen csillogó szemű gyereket, de a tanárok is pozitívan álltak a dologhoz, még a rokisátorból is jöttek hozzánk lányok, hogy had bunyózzanak egy kicsit, azt gondolom ez sok mindent elmond. Az egységes pápai amatőr sportért úgy érzem ma is tettünk. Volt pár fiatal, akik kihívtak és úgy jöttek nekem, mint a vidéki búcsúban, pár perc után már érdeklődtek, hogy hogyan lehetne ezt a küzdősportot rendesen, szabályosan űzni. Bízom benne, hogy akik eljönnek hozzánk kitartanak, mert ahogy belépnek az edzőterem ajtaján, onnantól kezdve a mi felelősségünk, hogy ott megragadjanak és sportoljanak, egészségesebben éljenek.
Nagy Szabolcs (Titán SE): Az egyesület szerepelt korábban már a Nagy Sportágválasztón Budapesten, ahol a Magyar Szkander Szövetséget képviseltük. Itt Pápán is voltak érdeklődők, többen asztalhoz is álltak, a szülőkkel felvettük a kapcsolatot, őket és másokat is sok szeretettel várjuk az edzéseinken.
Kapcsándi Zsolt (Bakonyerdő Pápa): A Nagy Sportágválasztó egy óriási siker az egyesületnek, nem is számítottunk ekkora érdeklődésre, az általános iskolások közel fele ellátogatott hozzánk, ahol lőhettek az Bakonyerdő kapusainak, emellett a pontos lövéseket is teszteltük, egy erre kifejlesztett kapuval. Bízom benne, hogy sokan választják ezután a kézilabdát és kortól függően a Kilián DSE vagy a Bakonyerdő Pápa edzéseire ellátogatnak.
Pintér Péter (Hét Csillag Egyesület): Az egyesületnek két külön sportága is van, a magyar hagyományőrző baranta és a Hét Csillag Sáska kung-fu stílus, szerencsére mindkét nap mindkét szakággal jelen tudtunk lenni. Nagyon sok embert meg tudtunk szólítani.Az egyesület célkitűzése, hogy minél több ember sportoljon, és lehetőleg harcművészetet tanuljon, hiszen a sport a testnek, a léleknek és a szellemnek is erőteljes képzést ad.
A Nagy Sportágválasztó 17 órakor zárta kapuit, de a két nap alatt látottak alapján biztosak lehetünk a jövő évi folytatásban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!