Szüreti mulatság Borsosgyőrön


2011-09-17 15:10:55  | cikk: mo  | 


Szüreti mulatság Borsosgyőrön főképe
Lovakkal, lovas kocsikkal, zenélve, táncolva, énekelve vette a nyakába a falut a sokadalom Pápa-Borsosgyőrön. A szüreti felvonulást, majd az azt követő mulatságot már második éve rendezik meg az ősz kezdetén. Kertész Zoltán, a program főszervezője elárulta, ilyenkor a falu apraja-nagyja összefog, és szívét-lelkét beleadja, hogy minél színvonalasabban sikerüljön a rendezvény. Így volt ez idén is. A résztvevők vidáman vonultak végig a falu utcáin. Szomjazniuk nem kellett, hiszen a borsosgyőriek jó vendéglátók módjára pálinkával, borral kínálták a szüreti felvonulás résztvevőit. Kertész Zoltán hozzátette, hagyományteremtő céllal szervezik a mulatságot, és bíznak benne, hogy a fiatalok továbbviszik a vidám rendezvényt.
A program szervezője érdeklődésünkre elmondta, mintegy 25 boros gazda csatlakozik a programhoz, legtöbbjük a kertekben termesztenek szőlőt, de van néhány pince a laki vagy a dákai hegyen is. Az itt termett bor, bár nem egy neves borvidékről származik, mégis nagyon szép és finom is – fogalmazott Kertész Zoltán. A szüret még Borsosgyőrön is a gazdák előtt áll, a termelők azt mondják, ebben a jó időben gyűjti a cukrot a szőlő.
A szüreti mulatság új kezdeményezése a főzőverseny, melyre az alapanyagokat maguk a résztvevők biztosították. A felvonulás ideje alatt rotyogtak a pörköltek, s mire visszaér a szüreti sokadalom, közösen el is fogyaszthatják az elkészült ételeket.
A szüreti mulatság este bállal zárul Borsosgyőrön.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!