Gépészet után szépészet – épül a Várkertfürdő új gyógyászati központja


2011-09-17 14:35:07  | cikk: HuHa  | 


Gépészet után szépészet – épül a Várkertfürdő új gyógyászati központja főképe
A strandmedencék kivitelezésével egy időben kezdődtek meg a Várkertfürdő 1500 m2-es gyógyászati központjának kivitelezési munkálatai is, ám a medencék átadásáig nagyobb részt ezekre terelődött az építők és az érdeklődők figyelme. A három új medence elkészülése után azonban minden erőt és technikát a gyógyászati központ építésére fordítanak a kivitelezők és ez látszik is az épületen. A szerkezetépítési munkák után megkezdődtek a gépészeti szerelések, az épületben több tucat szakember dolgozik nap, mint nap.
-Szerkezetépítési szempontból nyolcvan százalékhoz közelít az épület készültségi foka, ami azt jelenti, hogy az építőmesteri munkák – a falazások, vakolások, aljzatbetonozások – elkészültek, és jelenleg a gépészeti munkákon dolgozunk – mondta el Kovács Attila, a kivitelező Vemév-Szer Kft. építésvezetője. Az elmúlt hónapban beépítették az üveg függönyfalak fém szerkezeteit, kialakították a résbefúvó rendszert, mely a hatalmas üvegfelületek páramentesítését biztosítja és megtörtént az összekötő folyosó szerkezetépítése is. A gépészeti és szárazépítészeti munkafolyamatok jelenleg is tartanak, a szakemberek a belső terek végső kialakítását meghatározó gipszkartonozást végzik, folyik az épületvillamossági szerelés, a fűtés és hűtés rendszerének kiépítése, a víz- és csatornarendszer kialakítása, a tető szigetelése és a szellőző rendszer kiépítése.
 -Mindezek mellett megkezdődött az ablakok beépítése és az épület külső hőszigetelése is – sorolta az építésvezető. Az épületben dolgozó szakemberek ottjártunkkor éppen a medencetér földelését építették ki, és a medencék túlfolyó rendszerének kialakításán dolgoztak, az emeleti helyiségekben a padlófűtési rendszer betonozási munkáit végezték és a fűtési rendszer elemeit építették be.
-Az elrejtett dolgokkal hamarosan végzünk, és ezután következik a szépészet, vagyis a burkolások, festések, beépítjük az ajtókat, helyükre kerülnek az asztalos berendezések, mobiliák és a különböző szerelvények – tudtuk meg Kovács Attilától.
A berendezési tárgyak gyártás alatt vannak és megrendelték már a burkolatokat is. A medencetér burkolatai kék-fehér színben pompáznak majd, a Várkertfürdő többi medencéjéhez hasonlóan, a falak pedig kellemes pasztell színt kapnak. Az egész épület világosságot, átláthatóságot és visszafogott, letisztult stílust fog tükrözni. Az új gyógyászati központ ősz végére készül el, ez a jelenlegi, 1 milliárd 71 millió forintos fürdőfejlesztési beruházás utolsó eleme.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!