Jobbik: öt éve szivárgott ki az őszödi beszéd


2011-09-17 11:16:44  | cikk: mo  | 


Jobbik: öt éve szivárgott ki az őszödi beszéd főképe
Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök 2006. május 26-án - egy hónappal a választási győzelem után - az MSZP frakció zárt balatonőszödi ülésén tartott záróbeszéde, az őszödi beszéd néven elhíresült szónoklat szeptember 17-én került nyilvánosságra. A beszéd részleteinek kiszivárgása 5. évfordulója alkalmából szervezett tüntetést a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete ma délelőtt.
Orbán Imre, a párt helyi elnöke beszédében idézett a gyurcsányi szónoklatból, majd elmondta, Gyurcsány Ferenc ezzel megalázta saját országát és ostobának nézte a választópolgárokat. 
- Gyurcsány beszéde az akkori ellenzéket, a Fideszt is próbára tette. A retorika szintjén erős volt a Fidesz, de amikor cselekedni kellett volna, akkor Orbán Viktor tanácsadói megálljt parancsoltak. Most, 2011-ben az elszámoltatás elmaradása okán lehet csak igazán érteni a Fidesz tétovázásait. Orbán Viktorék 2006 őszén 19-re lapot húztak, s politikájukat feltették a „minél a rosszabb, a Fidesznek annál jobb” lapjárásra – fogalmazott a jobbikos elnök.
Orbán Imre beszélt a 2006-os „rendőrterror kiagyalói és végrehajtói” büntethetőségének elévüléséről. A Jobbik helyi szervezetének elnöke elmondta, a Balsai-jelentés feltárta és megnevezte a bűnösöket, azonban Orbán Viktor a mai napig visszatartja a bizottság jelentését, a mai napig nem történt vádemelés. 
Orbán Imre kijelentette azt is, az elmúlt év kormányzati munkája bebizonyította, hogy Orbán Viktor a bukott rendszer utolsó miniszterelnöke, pedig lehetett volna az új rendszeré is. 
- Persze az új rendszert, főleg, ha az az igazságosságra, a szeretetre, a szolidaritásra épül, nem vezethetik politikai orvgyilkosok, nem vezethetik olyan politikusok, akik patika mérlegen mérik szavaikat, miközben minden követ meg kellene mozgatni a magyarság ügyéért – tette hozzá a politikus.
Az őszödi beszéd évfordulóján rendezett tüntetés a devizahitelesek védelmében aláírásgyűjtéssel folytatódott. A Jobbik szerint a felvételkor számított árfolyamon kellene forintosítani a devizahiteleket, a különbözetet a bankokra terhelnék.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!