U.S. Air Forces in Europe Band - Touch’n Go koncert


2009-11-22 21:27:39  | cikk:  | fotó: Tóth Tamara  | 


U.S. Air Forces in Europe Band - Touch’n Go koncert főképe
November 21-én szombaton délután 3 órakor az Air Forces in Europe Band Touch’n Go zenekara adott koncertet a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében. A pápai légi bázis amerikai parancsnoka, John Zazworsky  ezredes tolmács segítségével köszöntötte a közönséget.

- Nagyon izgatott vagyok, hogy ilyen hatalmas tömeget üdvözölhetek itt a mai nap folyamán. Nagyon köszönöm dr. Kovács Zoltán polgármester úrnak, hogy lehetővé tette a színházterem használatát a mai koncert alkalmából és remélem, mindenki nagy örömét leli a mai koncertben. A pápai projekt központjában a Boeing gépek állnak, mégis az egyik legfontosabb dolog emellett az, hogy nemzeteink polgárai tanuljanak egymásról, egymás kultúrájáról. Mindkét nemzet megpróbálja bemutatni szokásait ez alatt az együtt töltött idő alatt és nemsokára svédek és a norvégok is be fogják mutatni Luca-napi népszokásaikat.

 Ezt követően dr. Kovács Zoltán, Pápa város polgármestere is köszöntötte az egybegyűlteket:

- Ma az a furcsa helyzet állott elő, hogy nem én, és nem a város a vendéglátó, hanem az ezred, hiszen ő hozott műsort a városlakók és saját maguk számára. Eddig úgy volt, hogy mi hívtuk a jelenlévő nehézszállító ezred állományát és családtagjaikat rendezvényeinkre, hogy megmutathassuk a mi kultúránkat, mivel ők most már a városunk integráns részei, hiszen ide járnak gyermekeik bölcsödébe, óvodába, iskolába és ide járnak dolgozni is. Nagyon köszönjük, hogy így karácsony előtt ilyen ajándékot kapunk. Tudjuk jól, hogy a Touch’n Go fontos kifejezés, hiszen a repülőgép -anyahajókról rövid érintéssel szállnak fel a repülőgépek és az együttes stílszerűen ezt a nevet vette fel. Tudjuk, hogy sokáig fogunk még élni egymás mellett, de minden lépéssel előbbre megyünk egymás kultúrájának megismerésében. A mai nap is egy ilyen, ehhez kívánok nagyon jó szórakozást a jelenlévőknek.

Az 1976-ban alakult Touch’n Go zenekar az egyik legnépszerűbb tagja az U.S. A. F. E. Band csapatának. Zenei palettájukon megtalálható a country, az R&B, a rock és a pop, mely teljes egészében bemutatja a legnépszerűbb amerikai slágereket. A másfél órás műsort este 19 órakor megismételte az együttes.

Tóth Tamara

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!