Izgalmas előadásokat kínál az ifjúsági színházi évad is


2011-09-16 13:16:43  | cikk: Tóth Tamara  | 


A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ hétfőtől árulja a 2011/2012-es színházi évad bérleteit. 
- Az ifjúsági színházbérleteket általános iskola felső tagozatosoknak és középiskolásoknak ajánljuk elsősorban, de természetesen a felnőtteket is szívesen látjuk a nézői sorokban. A hagyományoknak megfelelően két bérletet kínálunk a fiataloknak, hétköznapokon a délután 14.30-tól kezdődő Bocsor bérletet vagy a szintén hétköznapokon este 19 órakor kezdődő Tarczy bérletet – fogalmazott Baloghné Uracs Marianna.
A Tudás-Szín-Tér projektben nagy szerepet kapott a színházi világ, amely ennek köszönhetően a megszólított ifjúság körében elég nagy érdeklődésre tett szert. Baloghné Uracs Mariann színházművészeti előadó kihangsúlyozta, az előző két tanév tapasztalatait, eredményeit szeretnék beépíteni az idei, ifjúsági színházi évadba is. 
- A pedagógusok kérésére négy előadásból állnak a bérletsorozatok. A másik újításunk pedig az, hogy mindkét bérletsorozatunk tartalmaz kamara-előadásokat, hiszen sok ilyen típusú előadással találkoztak az előző években a diákok és tapasztalataink szerint nagy sikert aratott az ifjúság körében.A Bocsor bérletet a JMSZK általános és középiskolás diákoknak is ajánlja. A hétköznaponként 14.30-kor kezdődő bérletben két kamara-előadás közül választhatnak a tanulók. Az általános iskolások számára a Teleszterion Színház Emlékek őre című előadását ajánlják a szervezők, a középiskolások számára pedig a Nézőművészeti Kft., Manna Kulturális Egyesület által színpadra vitt A gyáva című előadást javasolják. A gyáva című színdarabban Scherer Péter és Kovács Krisztián játszik, a színpadon egy drogos fiú élettörténete elevenedik meg. A megrázó előadás kamaratérben zajlik, nagyon erős hatásokat válthat ki, ezért inkább a középiskolások számára ajánlják a szervezők. Az előadást követően beszélgetés kezdődik, amit drogprevencióval foglalkozó addiktológus szakember segít. Ezen kívül a Bocsor bérletben a Sziget Színház két előadása lesz látható még, ezek alkotják a bérlet keretét, a nyitó és a záró előadásokat.  
– A Bocsor bérlet nyitóelőadása, az István, a király című rockopera lesz. Úgy gondolom, ez egy olyan klasszikus darab, amit minden generációnak meg kell ismernie. Az előadás egy keresztmetszet, nem tartalmazza a teljes rockoperát, de minden lényeges és ismert dal benne van. A záró pedig korunk gyermeke, a Fame című musical lesz, ez a darab is jó úton halad afelé, hogy örök klasszikussá váljon. A bérlet harmadik előadása Csokonai Karnyóné című zenés bohózata, a Forrás Színház előadásában lesz látható.
A hétköznaponként, 19 órakor kezdődő Tarczy bérletben a két kamara-előadás megegyezik a Bocsor bérletben kínálttal, a záró előadást ebben a bérletsorozatban is a Teleszterion által hozott Emlékek őre képviseli, a harmadik A gyáva című kamara-előadás lesz, valamint a második előadás itt is Csokonai Karnyónéja lesz. A Tarczy Bérlet nyitóelőadása Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiája, ezt a kortárs magyar drámát a Hevesi Sándor Színház hozza el a pápai fiataloknak.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!