100000 forint támogatást nyújt magyar nyelvű óvoda építésére a kistérségi társulás


2011-09-14 15:34:16  | cikk: mo  | 


100000 forint támogatást nyújt magyar nyelvű óvoda építésére a kistérségi társulás főképe
Megtartotta szokásos tanácsülését a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás ma délután. A Varga Jenő elnökhelyettes vezetésével zajlott tanácsülésen a megjelentek egy perces néma felállással emlékeztek a kistérség nemrég elhunyt házigondozónőjére, Kovács Attiláné Rajki Valériára. A társulás munkatársa 48 éves korában hunyt el.
Az ülésen a tagok szavaztak a 2011. évi költségvetés módosításáról és elfogadták a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás 2011. évi első féléves gazdálkodásáról szóló beszámolót.
A társulási ülésen elhangzott, a szervezet kiegyensúlyozottan működött, likviditási probléma nem merült fel. Bereczky Nóra munkaszervezetvezető-helyettes elmondta, a bevételek 51,2 százalékon teljesültek, amelyek teljes egészében fedezetet nyújtottak a félév során felmerült kiadásokra. A Pápai Többcélú Kistérségi Társulás 2011. évi költségvetési előirányzati főösszege 433.288 eFt volt, amely a bevételi többlet és a feladatok előirányzat igényének megfelelően – a Társulási Tanács döntése alapján – 441.755 eFt-ra módosult 2011. I. félévben. Bereczky Nóra elmondta, összességében megállapítható, hogy a társulás 2011. I. félévi bevételei és kiadásai az ellátott feladatokkal összhangban biztosították a pénzügyi egyensúlyt.
A tanácsülésen a tagok a vegyes ügyek keretében döntöttek a viski magyar nyelvű nevelést folytató óvoda támogatásáról. Az Ukrajnában, a Tisza völgyében fekvő nagyközségben élő magyarok kezdeményezésére magyar nyelvű óvoda építése kezdődik, mivel a jelenlegi óvodában – helyhiány miatt – jóval kevesebb gyermeket tudnak fogadni, mint ahányan a magyar nyelvű csoportba szeretnének járni. A csoport jelenleg 60 gyermekkel működik, a tényleges igénylők száma pedig mintegy 240 fő. A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Kormányhivatal kezdeményezésére gyűjtés indult azért, hogy a kárpátaljai településen, a helyi református egyház tulajdonában lévő épületben magyar óvoda működhessen. A Pápai Többcélú Kistérségi Társulás mai ülésén elfogadta a határozati javaslatot, mely szerint a társulás 100000 forint támogatást nyújt a Viski Református Egyháznak a településen megépítendő óvoda felújítási költségeihez, melyet a Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Kormányhivatal által e célra létrehozott elkülönített bankszámlára utal.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!