Az Élni szép pályázat ünnepélyes eredményhirdetése


2009-11-22 21:18:25  | cikk:  | 


November 21-én szombaton 13 órakor kezdődött a Jókai Mór Művelődési Központ (továbbiakban: JMK) színháztermében a Rákbetegek Országos Szövetségének Pápai Megújulás Klubja által meghirdetett Élni szép című pályázat ünnepélyes eredményhirdetése. A rendezvényen részt vett dr. Kovács Zoltán, Pápa város polgármestere, Mikéné Bodor Mária, a Rákbetegek Országos Szövetségének (továbbiakban: ROSZ) elnöke és Veszpréminé Turtsányi Valéria, a JMK igazgatója. Gosztola István köszöntésképpen elszavalta Váci Mihály Szimfónia című versének egy részletét, majd Mezőné Julika elmondta a Fületlen bögre című verset. Ezt követően Hörömpöly Imréné értékelte a beérkezett pályázatokat:

 - Vannak közöttünk olyan bátrak, le merték írni életük egy kis darabját, amikor pedig a legnagyobb bajban voltak. Az ötlet, hogy írjunk ki egy pályázatot, még tavasszal fogalmazódott meg, és 15 pályamunka érkezett, személy szerint nekem mindegyik tetszett, mert úgy éreztem, mikor átolvastam őket, hogy egy picit mindegyikben benne vagyok.

A zsűri tagjai dr. Bagoly Katalin onkológus főorvos, Polgár Judit magyar szakos tanár és Gosztola István voltak. Minden pályázó kapott emléklapot, egy könyvet és egy szál virágot. Különdíjat kapott Nagy Dezsőné, aki Zamárdiból érkezett és Decsi Lászlóné Alsóörsről. A különdíjat az AMOENA Kft. ajánlotta fel. Harmadik helyezést ért el Napraforgó jeligével Kőváriné Janni Magdolna, Veszprémből. A díjat Veszpréminé Turtsányi Valéria adta át. Második helyezést ért el Kisné Somogyi Mária Március jeligével, ő Székesfehérvárról érkezett. A díjat Mikéné Bodor Mária, a ROSZ elnöke adta át. Első helyezést ért el Az erő bennem van címmel Székelyné Fehér Éva Kaposvárról, aki a díjat dr. Kovács Zoltán polgármestertől vette át. A díjazott műveket felolvasták. A lélek táplálása után hastánc következett a Lótuszvirág Orientális Táncduó előadásában. Zárásként a Munkácsy Zenestúdió énekesei énekeltek el két számot.

Tóth Tamara

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!