Igényes szórakozás, kiváló előadások várják az érdeklődőket a 2011/2012-es színházi évadban is


2011-09-13 15:58:46  | cikk: Tóth Tamara  | 


Kiváló színházi előadásokkal kínál igényes szórakozási lehetőséget felnőtt bérletesei számára a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont a 2011/2012-es színházi évadban is. A hagyományoknak megfelelően idén is két bérletsorozatot indítanak ősszel, szombatonként 15 órai kezdéssel a Jókai bérletet, amely három előadást tartalmaz és ugyancsak szombatonként 19 órától a Vajda bérletet, amely öt előadást tartalmaz. 
- A repertoár összeállításában azt vettük figyelembe, ami évek óta hagyomány nálunk. Vannak olyan társulatok, amelyek már régóta járnak hozzánk és nagyon szereti őket a pápai közönség, visszavárják őket, hiszen mindig valami új színt, új koncepciót hoznak, mindig megújulnak, de a tagok ugyanazok maradnak, ilyen például a Veszprémi Petőfi Színház, a Forrás Színház vagy az Orlai Produkció. Az idei évadban új kínálatot hoz a Komáromi Jókai Színház, az egyik legkiválóbban működő határon túli társulat - mondta Baloghné Uracs Marianna. 
Mindkét bérletsorozat nyitóelőadását az Orlai Produkció kezdi városunkban. Ronald Harwood, A nagy négyes című darabjában olyan nagynevű művészek szerepelnek, mint Vári Éva, Molnár Piroska, Benedek Miklós és Szacsvay László, az előadás négy kiöregedett operaénekesről szól. Ugyancsak egyezik mindkét bérletsorozat záró előadása is, amely hagyományosan egy operett lesz három felvonásban, idén Kálmán Imre Cigányprímása zárja a felnőtt színházi évadot. Az operettet a Soproni Petőfi Színház adja elő jól ismert és közkedvelt soproni gárdájával, a főbb szerepekben Mikó István, Nagy Gábor, Hűvösvölgyi Ildikó, Bozsó József és Csere László tűnik fel a pódiumon. Különlegesség lesz az idei évadban a Veszprémi Petőfi Színház előadása, a Vajda bérlet keretében Brecht Koldusoperáját hozzák el. A klasszikus színházi darabot már 1930 óta játsszák rendszeresen külföldön és hazánkban is. A kedvelt veszprémi művészek mellett Hirtling István, Papadimitriu Athina és Eperjes Károly adják elő ezt a nagyszerű előadást. Nagyon izgalmas lesz a Forrás Színház előadása is, Dörner György csapata idén Csokonai Karnyóné című zenés bohózatával üdíti fel a pápaiakat, újdonság még, hogy Bánsági Ildikó mellett a rendező is feltűnik a szereplők között. A Vajda bérlet utolsó előtti előadásán egy székely népi zenés játékot láthatnak a nézők, Tamási Áron Énekes madár című művét a Komáromi Jókai Színház dolgozza fel. A Jókai bérletben a legszebb operett-melódiákból operett gálát állítottak össze Táncolnék a boldogságtól címmel, melyben a Budapesti Operettszínház jeles művészei Oszvald Marika, Kalocsai Zsuzsa, Szandy Szilvia, Vadász Zsolt, Peller Károly lépnek fel.  
- Azt gondolom, hogy nagyon színes lett az idei színházi évad kínálata. A bérleteket szeptember 12-től, hétfőtől lehet megváltani 14 órától 18 óráig a színházépületben található jegypénztárban. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a régi bérleteseinknek lehetőséget biztosítsunk arra, hogy megújítsák bérleteiket, erre idén két hét áll rendelkezésre a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpontban - mondta Baloghné Uracs Marianna művelődésszervező.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!