Harmadszorra rendezik meg az Erzsébetvárosi Napot


2011-09-13 13:36:53  | cikk: mo  | 


Harmadszorra rendezik meg az Erzsébetvárosi Napot főképe
Szeptember 17-én, szombaton harmadik alkalommal rendezik meg az Erzsébetvárosi Napot – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Venczel Csaba, a körzet önkormányzati képviselője. A ma már hagyományosnak számító rendezvényt a Vasútállomás előtti Béke téren tartják. A városrészen már nagy erőkkel zajlik a tereprendezés és a faházakat is kitelepítette a Városgondnokság az alkalomra.
Venczel Csaba sajtótájékoztatója keretében elmondta, az idei rendezvénynek több apropója is van. Szombat délelőtt fél 10-kor megemlékezést szerveznek az Úrdomb utcai feszületnél, hiszen az Úrdomb éppen 100 esztendeje lett Erzsébetváros része. A városrész azonban egy másik évfordulót is ünnepel: 100 éves a Vasútállomás épülete. Az évforduló keretében 10 órától kerekasztal-beszélgetésre várják az érdeklődőket, melyen Döbrönte Tibor és Bálint Sándor nyugalmazott állomásfőnökök valamint Kaszab Csaba állomásfőnök-helyettes moderálják a beszélgetést.
A hagyományokhoz híven a Golgota ismét megnyitja kapuit, az emlékmű reggel 9 órától este 18 óráig látogatható. A hívek 17.30-tól a Kálvária templomban mise keretében imádkozhatnak Erzsébetváros lakóiért.
Természetesen a kulináris élvezeteknek is hódolhatnak az Erzsébetvárosi Nap résztvevői – tudtuk meg az önkormányzati képviselőtől. A reggel 8 órakor kezdődő pörköltfőző versenyre már 15-en jelentkeztek, de még mindig maradt szabad hely a gasztronómiai élvezetek kihasználására, tehát várják további csapatok jelentkezését. A főzőverseny bevételét ismét nemes célokra ajánlják fel: az összegből az Erzsébetvárosi Óvoda gazdálkodhat.  
A rendezvényre meghívást kapott Megyeri Szabolcs kertészmérnök, a Magyar Televízió Virágzó Magyarország című magazinjának műsorvezetője is, aki Éléskamra a kertben címmel tart előadást, a kiskerttulajdonosok legnagyobb örömére. Ehhez kapcsolódóan a szervezők különleges felhívást tettek közzé. A rendezvényre várják azok jelentkezését, akik óriás méretű terméseket növesztettek kertjeikben, az extra zöldségeket, gyümölcsöket bemutatják a szombati programon és díjazzák azokat.
A délutáni programok főként a gyermekeknek szólnak. Az ugrálóvár, a pónilovaglás, az aszfaltrajzverseny és a kézműves foglalkozások elmaradhatatlan része a rendezvénynek, de mindezek mellett lufihajtogató bohóc és amatőr művészeti csoportok bemutatója szórakoztatja a közönséget.
A programot idén is kiegészíti a szépségverseny, melynek keretében megválasztják Erzsébetváros Sziszijét. A megmérettetésre továbbra is várják az ifjú lányok jelentkezését.
A szépségversenyre, a főzőversenyre és az óriástermés bemutatóra Szanyiné Csepregi Ilonánál, a JMSZK művelődésszervezőjénél lehet jelentkezni csütörtökön, déli 12 óráig.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!