Kosárlabda: Újjáalakult vezetőség, második hely az emléktornán


2011-09-11 20:37:48  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kosárlabda: Újjáalakult vezetőség, második hely az emléktornán főképe
A szeptember végén rajtoló NB II-es kosárlabda bajnokságra háromcsapatos tornával hangolt a Pápai Motax Autó KC. A mai összecsapások apropóját nemcsak a közelgő bajnoki rajt adta, hanem egy szomorú évforduló is, 2010. augusztus végén ugyanis elhunyt a klub elnöke, Balogh József. A mai délutánon a pápai, a szombathelyi és a sárvári játékosok közösen emlékeztek meg a sportvezetőről. A mieinkről a nyár folyamán nem sok információt lehetett hallani, a friss hírekről ifj. Hernádi Tamásnál érdeklődtünk.
- Múlt héten tartottuk a klub tisztújító közgyűlését, ahol szakmai dolgokról is döntöttek a tagok. Változás, hogy az első csapat munkáját Vajda Balázs veszi át, Vajda József a továbbiakban szakmai igazgatóként segíti az egyesületet, a közgyűlés határozata alapján jómagam pedig az elnöki teendőket látom el. Bízunk benne, hogy a csapat szezonja sikerekben bővelkedő lesz és a pápai fiatalok tudnak élni az előttük adódó lehetőségekkel.
Augusztus második hetében kezdte a felkészülést a bajnokságra a pápai alakulat. Mivel az már korábban eldőlt, hogy az NB II-ben indul a csapat, többen el is igazoltak, Horváth Roland Veszprémbe, Feigl Imre Sárvárra került, Fülöp András pedig kettős igazolással a győriek ajánlatára bólintott rá.
- Józsi bácsi elvesztése óriási tragédia a csapatnak és a városnak egyaránt – vélekedett Vajda Balázs, a felnőtt alakulat frissen kinevezett vezetőedzője. Ez a legkevesebb, amit emlékére megtehetünk, mindannyian a szívünkben őrizzük őt, igyekszünk minden mérkőzésen az ő szellemiségét felvinni a pályára és a lehető legtöbbet megtenni egymásért és a klubért. A mai emléktorna jól illeszkedett a felkészülésünkbe, ha hétről-hétre együtt tud készülni a társaság, nagy fejlődésen mehetünk keresztül. Pozitív dolog, hogy az a fiatal mag, amely a tavalyi U-20-as bajnokságban remek eredményeket ért el, együtt maradt. Sajnos idén az anyagi lehetőségek nem adottak ahhoz, hogy az NB I/B-ben induljunk, így az NB II-be adtuk le a nevezést, célunk, hogy az első négybe kerüljünk.

Eredmények:
Pápai Motax Autó KC – FALCO 54-59
Sárvár – FALCO 65-76
Pápai Motax Autó KC – Sárvár 76-75

Végeredmény:
1. FALCO
2. Pápai Motax Autó KC
3. Sárvár

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!