In Memoriam 9/11


2011-09-11 16:10:03  | cikk: mo  | 


In Memoriam 9/11 főképe
10 évvel ezelőtt, magyar idő szerint 14 óra 46 perckor csapódott be az első eltérített repülőgép a Világkereskedelmi Központ (World Trade Center) egyik tornyába, New Yorkban. Percekkel később érkezett egy második utasszállító. A katasztrófát olyan fanatikus terroristák okozták, akik e tettükkel nemcsak az Amerikai Egyesült Államok, hanem az egész emberiség ellen követtek el merényletet. A Világkereskedelmi Központ tornyaiba történő becsapódás után a New York-i tűzoltók azonnal megkezdték az ikertornyokban rekedt személyek kimentését. A becsapódás után egy órával az egyik, 20 perccel később a másik torony is kártyavárként omlott össze, maga alá temetve a bent rekedteket és a mentésben résztvevőket. A katasztrófa mintegy 3000 ember halálát követelte, köztük 343 hős tűzoltóét.
A Fővárosi Tűzoltóság tíz éve minden esztendőben megemlékezik a tragédiáról. A kerek évforduló kapcsán idén azonban minden parancsnokság csatlakozott a megemlékezéshez. A pápai tűzoltók védőruhában, a parancsnokság szertárának kapujában álló tűzoltógépjárművek előtt, azok kéklámpáinak fényjelzését bekapcsolva egyperces néma tiszteletadással hajtottak fejet az áldozatok és hősi halált halt tűzoltóbajtársaik előtt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!